Bosilj o transkriptima: "Sad znamo da su Čehok i Stričak lagali. Dogovarali su rušenje proračuna još u srpnju"

MGA | 5.4.2023. u 11:50h | Objavljeno u Aktualno

Gradski SDP Varaždina danas je održao konferenciju za medije vezano za objavu "transkripta" s razgovorom između Ivana Čehoka, Željka Bunića i Zlatana Avara.

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj prvo se osvrnuo i na objavu u lokalnom mediju na 1. travanj u kojem piše da Bosilj daje ostavku i svoje mjesto gradonačelnika prepušta svome zamjeniku Miroslavu Markoviću.

- Riječ je o neuspjelom spinu o mojoj navodnoj ostavci, koja je puštena 1. travnja upravo kako bi se zbunili sugrađani i napravila politička šteta meni i listi koju nosim. Ušao sam u politiku u dobroj vjeri s namjerom da izbacim kosture iz ormara i počistim otpad koji se skupljao 20 godina. Mogu poručiti samo da neću odustati unatoč političarima koji nose teret prošlosti i unatoč medijima kojima je prigodno izmišljati ovakve spinove. Iako se često pitam što je meni ovo trebalo, neću odustati zbog svojih sugrađana, ostajem gradonačelnik do kraja mandata bez obzira tko što o tome pričao, pisao i podmetao - rekao je Bosilj.

- Druga je stvar vezana za transkripte. Sada čitamo ono o čemu se pričalo. Sada znamo da su lagali, i Čehok i Stričak. Ništa novo, ali sada barem imamo dokaz i svima je jasno da su za izvanredne izbore isključivo krivi vijećnici NL Ivana Čehoka i HDZ-a. Transkripti donose kako su tri jahača apokalipse; Bunić, Čehok i Avar podigli protiv mene bezbroj kaznenih prijava i pritom ucjenjivali HDZ, a sve s ciljem rušenja mene kao legitimno izabranog gradonačelnika i čineći nemjerljivu štetu građanima. Takva razina prljave politike rijetko je viđena, čak i za hrvatske prilike. Kad Avar veli "treba se napakirati tih prijava, valjda bu se jedna ulovila", to je dno dna, gadljivo - komentirao je Bosilj dodajući kako je predsjednik županijskog HDZ-a preko svoga izvršioca Habijana odlučio rušiti  proračun i indirektno postao krivac za ove izbore.

- Razvidno je da su se još u srpnju dogovorili da će rušiti proračun, kad se još nije niti znalo kakav će biti prijedlog proračuna. Ovi su izbori sada prilika da građani odsviraju kraj ovakvoj prljavoj politici i da izaberu budućnost umjesto prošlosti. Sad najbolje dolaze do izražaja moje riječi da su neki gradski političari zarobljeni u svojim neostvarenim ambicijama i nikako ne mogu shvatiti da su interesi građana ispred njih i ispred svega - poručio je gradonačelnik. Na pitanje ima li to veze s njegovom ranijom izjavom u kojoj je rekao da se u gradu događaju određeni procesi i da su represivni aparati pod utjecajem određene stranke, samo kaže da toj izjavi ne bi htio ništa dodavati.

- Samo mogu reći da ako netko zlorabi svoju političku moć i koristi državne institucije kako bi utjecao na političku borbu, to je onda prijetnja demokraciji i ustavu ove države.