BMX park u Parku mladih u sve lošijem stanju: Od ljepotice do klimave straćare

VV | 26.4.2022. u 12:06h | Objavljeno u Aktualno

Predstavnik MOST-a, Denis Mladenović, ovih dana je upozorio na loše stanje u kojem se nalazi vozni park za skate, BMX i ostale ekstremne sportove. Ovo je bio jedan od projekata Zajednice sportskih udruga grada Varaždina, dok je Mladenović bio stručni suradnik u Zajednici, a napravljen je nakon što Varaždinac, Marin Ranteš, osvoji Svjetski kup u BMX-u slobodnim stilom. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Prije tri godine svečano je otvoren novi Skate park u Varaždinu. Sjatila se politikantska svita tog dana, lijepo je bilo biti viđen, pofotkan i snimljen, a događaj su prenijeli i državni mediji.

Postavljeni su temelji za napredak i rast ekstremnih sportova i urbane scene, s potencijalom za razvoj sportskog turizma.

Uskoro je održano međunarodno natjecanje skateboarding, inline i prvenstvo Hrvatske u BMX biciklizmu.
Skate park ispunio je svoju svrhu, svakim danom sve više djece i mladih krenulo je s treninzima i vježbanjem, bavljenjem sportom, svjetski prvak u BMX biciklizmu Marin Ranteš konačno je imao uvjete za trening kod kuće, i što je možda i najbitnije, stvorilo se jedno sportsko društvo, ekipa svih uzrasta koja živi sport.

Iste godine najesen dobili smo državnu nagradu na Sportfestu u Poreču, u kategoriji razvoj sportske infrastrukture u gradovima.

Nakon toga postavljeni su rasvjeta i videonadzor te vraćene montažne tribine za stalno. I tu završava ova lijepa priča.
Park propada i trune iz dana u dan. Pitanje je vremena kad će se dogoditi tragedija. To je posljedica nebrige, neodržavanja, nerazumijevanja i nesposobnosti.

Ne čudi me, jer pajaci na vlasti, od kojih je za neke sport jedino kartanje bele i hladno pivo, imaju isključivo slatke brige oko kadroviranja stranačke klateži, nagrađivanja nesposobnih klimavaca, poltrona, uguza i ulizica.

Umjesto da se ulaže u djecu i mlade, u sport, da se ne samo održava, nego i nadograđuje ova fantastična priča, ona je postala klimava straćara.

To je taj moćan politikantski moto iz kampanje; promjena je svih boja. I rupa, dodao bih."