Blagdanski susret: U Caritasu volontiraju čak 30 godina Foto: Varaždinska biskupija

Blagdanski susret: U Caritasu volontiraju čak 30 godina

VV / Varaždinska biskupija | 29.12.2023. u 17:25h | Objavljeno u Aktualno

Djelatnici i volonteri biskupijskog Caritasa okupili su se u četvrtak 28. prosinca, na tradicionalnom blagdanskom susretu u Caritasovom centru Varaždinske biskupije na Banfici.

Susret je započeo svetom misom u župnoj crkvi sv. Josipa koju je predslavio varaždinski biskup Bože Radoš uz koncelebraciju domaćeg župnika vlč. Leonarda Šardia.

Nakon misnog slavlja djelatnici i volonteri ustanova Caritasa Varaždinske biskupije okupili su se s biskupom Božom Radošem, predsjednikom Caritasa mons. Antunom Perčićem te ravnateljem Antom Šolom na zajedničku večer i druženje.

Tom su prigodom djelatnicima i volonterima uručeni prigodni pokloni, te zahvalnice volonterima jubilarcima: Hrvoju Krpina i Evilin Holi za 5 godina volontiranja, Štefi Macan za 15 godina volontiranja te Đurđici Gorski i Lukri Gradiček za 30 godina volontiranja u Caritasu Varaždinske biskupije.

Ante Šola je zahvalivši svim djelatnicima i volonterima ukratko predstavio rad, akcije i projekte koje je biskupijski Caritas proveo u 2023. godini. Okupljenima se obratio i biskup Radoš te uz riječi zahvale okupljenima istaknuo kako "volonteri čine mnogo dobra, ne samo za krajnje korisnike nego i za cijelu Crkvu jer svojim djelima povezuju dobra srca koja daruju i one koji su potrebni naše brige i dobrote".