Bazen u Draškovcu postao "utapalište" - životinjska trupla vide se na Google kartama

VV | 12.8.2022. u 18:13h | Objavljeno u Aktualno

Skliska i glatka najlonska podloga okružuje skromno ograđeni bazen u blizini Draškovca. On je dio Termalnih izvora Draškovec i postao je, kako navodi nacionalni politički tjednik Nacional, "utapalište" divljih životinja koje se približavaju toj otvorenoj masi vode. Upravo zbog skliske površine, kako tjednik opisuje, brojne životinje se prilikom približavanja bazenu poskliznu i upadnu u vodu. Bez mogućnosti da se spase, polako se utapaju. Trupla su vidljiva i na satelitskim snimkama - što je također Nacional potvrdio.

Ne radi se samo o divljim životinjama, već su i brojni pobjegli kućni ljubimci izgubili svoje živote u bazenu - barem tako za Nacional navodi Mario Horvat iz Cirkovaljana. Ovo mu nije prvi puta da putem medija izlazi u javnost kako bi ukazao na ovu uznemiravajuću činjenicu, te je zbog toga dobio više prijetnji, na koje, kako govori Nacionalu, misli odgovoriti kaznenom prijavom - sam je zbog bazena ostao bez dva svoja psa.

Brojni mještani apeliraju na državne službe i nevladine udruge za spas životinja da nešto učine po tom pitanju. Nakon današnje objave portala Nacional, policija je izašla na teren kako bi izvidjela situaciju, dok se, prema objavama Nacionala, s trenutnim vlasnikom bazena neuspješno uspostavljen kontakt.

bazen.jpg