Barbara Antolić Vupora uzvratila Čačiću: SDP daje preporuke, a ne naređenja!

VV/MH | 2.6.2021. u 09:43h | Objavljeno u Aktualno

SDP je do sada, a tako će i ubuduće eventualno dati preporuku, ali kao demokratska stranka svojem članstvu, a naročito simpatizerima, nije i neće naređivati kako glasati. - navodi ŽO SDP-a.

Nakon što je Radimir Čačić prilikom razgovora za Novi list komentirao kako SDP namjerno nije svoje birače motivirao da sudjeluju u nedjelju u izborima, ubrzo je stigao komentar ŽO SDP-a na njegovu izjavu.

Priopćenje ŽO SDP-a i njegove predsjednice Barbare Antolić Vupore prenosimo u cjelosti:

-Tko izgubi, naravno da se ima pravo ljutiti, ali s obzirom na dugogodišnje iskustvo u bavljenju politikom, ovakve reakcije bivšeg župana u najmanju ruku iznenađuju. SDP je na svim razinama vodio afirmativnu kampanju i stanovnici Varaždinske županije su to i prepoznali. Ljudi su umorni od gospodarske i korona krize. Nije vrijeme za podjele, politikanstvo, negativnosti bilo koje vrste. Kako smo već i rekli, podržat ćemo sve projekte koji će pridonijeti napretku naše Županije, a to na primjer projekti brze pruge, DC D2 i brze ceste prema Ivancu svakako jesu. - rekla je predsjednica ŽO SDP-a Varaždinske županije Barbara Antolić Vupora.

-Nastavno na izjave bivšeg župana još jednom ponavljamo kako je ŽO SDP-a Varaždinske županije, nakon što kandidatkinja za županicu Barbara Antolić Vupora nije ušla u drugi krug lokalnih izbora, programski u drugom krugu potporu dao bivšem županu te podržao kandidate Reformista u općinama gdje nije imao svoje kandidate.

Izjave bivšeg župana smatramo potpuno neutemeljenim i neprimjerenim što potvrđuje i usporedba broja osvojenih glasova bivšeg župana u prvom i drugom krugu lokalnih izbora te krivce za svoj poraz mora potražiti u svojim redovima i/ili kampanji kakvu je vodio što je politički, ali i ljudski korektno.

Kao primjer možemo uzeti općinu Trnovec Bartolovečki gdje je SDP-ova kandidatkinja izgubila od kandidatkinje Reformista. U prvom krugu kandidat za župana Čačić dobio je 894 glasa, a u drugom 1277, no kandidat HDZ-a u prvom krugu dobio je svega 623 glasa, a u drugom gotovo duplo 1162. Slična je situacija u Varaždinskim Toplicama i nekim drugim općinama i gradovima. - izjavio je ŽO SDP-a.