AZRA predstavila ulagački potencijal Varaždinske županije francuskim gospodarstvenicima

Varaždinske vijesti | 2.2.2017. u 19:46h | Objavljeno u Aktualno

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Veleposlanstva Republike Francuske u RH, u Zagrebu je održan Hrvatsko-francuski poslovni forum radi kojeg je u Hrvatsku doputovalo više desetaka predstavnika francuskih gospodarstvenika, članova najznačajnijeg francuskog gospodarskog udruženja MEDEF, a na forumu su sudjelovali i predstavnici Agencije za razvoj Varaždinske županije. Kako bi ojačali gospodarsku suradnju i investicije, u Hrvatsku su doputovali predstavnici poslodavaca iz dvadesetak tvrtki, iz sektora građevinarstva, aeronautike, obrane, pročišćavanja voda i zbrinjavanja otpada, prometa, bankarskih usluga, financija, savjetovanja te energetike i svemirske tehnologije.

Kako bi privukli interes francuskih ulagača na područje Varaždinske županije, naša regionalna razvojna agencija AZRA d.o.o. na čelu s direktorom Krunoslavom Lukačićem prezentirala je njene investicijske potencijale. Voditeljica Ureda za privlačenje investicija, Snježana Ljubović, tom je prigodom održala kratku prezentaciju o glavnim gospodarskim karakteristikama naše županije, te istaknula njene kompetitivne prednosti u odnosu na ostale županije u Hrvatskoj. Osim odličnog geostrateškog položaja, brojne poslovne zone Varaždinske županije u potpunosti su infrastrukturno opremljene, te uz mnoge poticaje i olakšice koje nude jedinice lokalne samouprave, u čijem su i sastavu poslovne zone predstavljaju pravu investicijsku oazu za investitore, i to naročito za izravna strana ulaganja.

Također je upoznala sve prisutne s važnošću Ureda za privlačenje investicija koji djeluje u sklopu AZRA-e d.o.o. koji, u suradnji sa svim važnijim lokalnim i nacionalnim tijelima, investitorima stoji na raspolaganju od same ideje pa sve do krajnje realizacije njihovih investicijskih zahvata.

Na forumu se gostima, između ostalih obratio i predsjednik HGK Luka Burilović te istaknuo kako Francuska zauzima 7. mjesto među najvažnijim zemljama ulagačima u Hrvatsku. Međutim naglasio je da svakako postoji potencijal i za daljnji razvoj gospodarske suradnje, posebice u graditeljstvu, obrambenoj i automobilskoj industriji, energetici, turizmu i IT-u. Osim njega, gostima se obratio i potpredsjednik Vlade te ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier, koji je također istaknuo važnost jačanja gospodarske suradnje, a predsjednik Poslovnog vijeća Udruge MEDEF International Charles Paradis je kazao kako su došli s 22 kompanije iz 7 različitih sektora, koji su zainteresirani za budući razvoj Hrvatske.

Nakon održanog poslovnog foruma, francuski su gospodarstvenici održali B2B razgovore u sklopu kojih se nekoliko francuskih tvrtki obratilo predstavnicima AZRA-e d.o.o. te izrazilo želju da uskoro dođu posjetiti našu županiju i istražiti iz prve ruke ulagačke potencijale o kojima smo govorili tijekom prezentacije.

Označeno u