VIDEO Zlatan Avar: Najbolje bi bilo da gradonačelnik da ostavku zbog nezakonitih radnji Foto: Ilustracija

VIDEO Zlatan Avar: Najbolje bi bilo da gradonačelnik da ostavku zbog nezakonitih radnji

VV | 10.3.2023. u 10:33h | Objavljeno u Aktualno

- Prije dva dana sam dobio odgovor Ministarstva, a koji je punih sedam mjeseci putovao do mene. Odnosi se na nagodbu s TH Investom na prodaju javnog dobra. Mi smo dobronamjerno upozoravali sve aktere da se javno dobro ne može prodavati i da za nju moraju biti ispunjeni zakonski uvjeti. Odgovor Ministarstva je da se u roku od 30 dana moraju riješiti nezakonitosti ili se odluka mora staviti van snage, taj rok je 16. ožujka, a do onda se to ne može napraviti - rekao je Zlatan Avar na današnjoj novinarskoj konferenciji Nezavisne liste Ivana Čehoka. 

Također je naglasio da se na Gradskom vijeću glasalo po jednoj verziji integralne nagodbe, a po drugoj se potpisao ugovor između Grada i TH Investa i smatraju da su se time krivotvorile službene isprave.

- Ovo je klasično falsificiranje dokumenta. Svi to znaju, ali nadležne institucije ne poduzimaju ništa, a ovakvi dokumenti im prolaze ispred očiju - istaknuo je Avar.

Također je prozvao vijećnike Ivana Obadića i Dubravku Novak, smatrajući da su oni također propustili reagirati na nezakonitosti oko nagodbe, a smatraju se kao "korektiv vlasti" prema riječima Avara.

- Oni su Bosiljevi jataci u ovoj nezakonitoj raboti. Dižu ruke, a zadnjih dana se bave samo kvalitetom zraka, dok milijuni eura prolaze. To ih ne zanima i ponašaju se kao da se ne događa - istaknuo je Avar.

Također je pozvao građane na predstojeće izbore koji će se održati 16. travnja, smatrajući da bi morali zaustaviti ovakvu nagodbu.

- Gradonačelnik je mogao predložiti nezakonit akt, međutim gradski vijećnici bi morali zaustaviti ovakvu nagodbu i ovakav akt. Kada su vijećnici odgovorni, onda se to tako radi. Kada smo upozoravili, Bosilj se licemjerno cerio i donosio mišljenja odvjetnika koja nisu u skladu s odlukom Ministarstvom te je to prošlo i isplata je već na računu tvrtkama u nagodbi te imamo ugovornu obvezu koju sada ne možemo ispuniti. Najbolje bi bilo da bi gradonačelnik dao ostavku zvog nezakonitih radnji i jer je obmanjivao gradske vijećnike - objasnio je Avar.

- Prema očitovanju Ministarstva u jednoj odluci se prekršilo četiri zakona. Tu se radi o apsolutnoj nekompetenciji i neznanju. Da ne govorim da smo za našu integralnu nagodbu bili nekih 30 milijuna kuna jeftiniji, nego sada. Tada sam morao dva puta ići na ispitivanja i objašnjavati da je voda mokra, a sada imamo očitovanje Ministarstva da su četiri zakona prekršena te da ono što je Gradsko vijeće izglasalo i ono što je potpisano nije isto - objasnio je Mario Lešina.

Video sadržaj