Avar: “Logično je da se vratimo na prvi ugovor o zbrinjavanju bala, ali to sada koči Fond”

| 23.9.2019. u 15:08h | Objavljeno u Aktualno

Još jedan sastanak u vezi sanacije baliranog otpada u Brezju održan je prošlog tjedna u Fondu za zaštitu okoliša. Sastanak je održan na inicijativu gradonačelnika Ivana Čehoka, a na njemu su sudjelovali članovi gradskog Povjerenstva; Zlatan Avar, Mario Lešina, Robert Gotić i Davor Patafta. Uz njih tu su bili i čelnik HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak i direktor Varkoma Željko Bunić.

Nakon svih pravnih zavrzlama oko sanacije bala u Brezju, odnosno najava o raskidanju i koncesije i ugovora o interventnom zbrinjavanju iz 2008. te iznalaženja “trećeg puta”, sada je došlo do novog obrata: gradska vlast je za konzumiranje ugovora iz 2008., iako nije jasno tko je (sve) točno njegov sljednik te može li MBO postrojenje obraditi bale i po kojoj cijeni.

- Na sastanku smo prošli kroz cijeli hodogram koji pokazuje da smo napravili sve što je Fond od nas tražio, uključujući i poništavanje koncesije. Stoga bi logično bilo da se sada vraćamo na prvi ugovor o interventnom zbrinjavanju otpada, naravno, uz neke izmjene s obzirom na protok vremena. Naime, Fond je za taj ugovor prije desetak godina odobrio sufinanciranje, koje je potom raskinuto zbog raspisivanja koncesije. I Vrhovni je sud presudio da u pitanju tog ugovora ne postoji ništetnost pa ne vidimo razlog zašto Fond ponovno ne bi odobrio sufinanciranje po tom ugovoru - ističe Avar razloge za konzumaciju ugovora dodajući da je opcija njegova raskida “i dalje na stolu”, ali i da bi se njime mogli riješiti svi sporovi.

Više o ovoj temi možete pročitati u novom broju Varaždinskih vijesti...
Označeno u