VIDEO Avar: Industriju ćemo zatvoriti, ako tako odluči nacionalni Stožer civilne zaštite

| 23.3.2020. u 12:25h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Danas od 12 sati nema naplate pakrikranja na području Grada Varaždina, osim garaže, a odluka je na snazi do njezine obustave - rekao je načelnik varaždinskog Stožera civilne zaštite Zlatan Avar na konferenciji za medije održanoj ispred Vijećnice u 12 sati.

Što se tiče restrikcija vezano za napuštanje mjesta prebivališta, svi poslodavci koji imaju radnike, koji moraju dolaziti na posao, izdaju propusnice svojim djelatnicima. Iz mjere ograničenja kretanja, izuzeti su mediji, hitne i komunalne službe.

- Apeliram na sve, nemojte zloupotrebljavati propusnice, a ne da, ono što je nama najvažnije, da svatko ode u gorice. Bit ovih mjera je smanjiti migrciju, budite doma, broj zaraženih ide prema gore i zato sve ove mjere - ističe Avar te u Gradu odgovaraju i na vrlo često pitanje - zašto se ne zatvara industrija?

- Odluči li tako nacionalni stožer, onda ćemo to zatvoriti, a isto vrijedi i za građevinare, oni i dalje rade, uza sve mjere. Stanovnici okolnih naselje mogu ići u kupovinu u grad ali samo u kupovinu, centri će za tu svrhu izdavati propisnicu - kaže Avar.