Doznajemo: Aquatehnika se prodaje za 29,7 milijuna kuna Foto: Mario Šamec

Doznajemo: Aquatehnika se prodaje za 29,7 milijuna kuna

Martina Pižeta | 12.10.2016. u 08:50h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Prodaje se Aquatehnika, tvrtka u stopostotnom vlasništvu Varkoma. Jednoglasna je to odluka članova Skupštine Varkoma donijeta na prošlotjednoj izvanrednoj sjednici. Osnovni razlog za prodaju poslovnih udjela koje Varkom ima u Aquatehnici je, kažu nam iz te komunalne tvrtke, poboljšanje tržišnog položaja Aquatehnike.

Želimo joj poboljšati tržišni položaj u trenutku započinjanja projekata financiranih iz fondova Europske unije i otkloniti opasnost od neželjenih posljedica zbog sadašnjega specifičnog odnosa Varkoma kao investitora i Aquatehnike kao izvođača – odgovorili su nam iz Varkoma.

Iako varaždinski gradonačelnik vjeruje da će biti zainteresiranih za kupnju udjela, pitanje je hoće li potencijalni kupci željeti kupiti tvrtku nad kojom traje kriminalistička istraga. Podsjetimo, nedavne navode gradske vijećnice Natalije Martinčević iznijete na sjednici Gradskog vijeća o kriminalističkoj istrazi u Aquatehnici, potvrdili su i u policiji.

PU varaždinska na temelju naloga Županijskoga državnog odvjetništva provodi kriminalističko istraživanje vezano uz poduzeće iz vašeg upita – kratko su nam prije nepunih mjesec dana odgovorili iz policije...

Opširnije pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti