Antolić Vupora: Građani su jasno dali povjerenje SDP-u i njegovim ljudima u Varaždinu

VV | 28.9.2021. u 13:42h | Objavljeno u Aktualno

- Mi već znamo da je gospodin Ister predodređen da postane direktor Varkoma, a on to već sada otvoreno govori. I tu će se jedna uspješna tvrtka razbiti i rasturiti - istaknuo je Ivan Čehok na jučerašnjoj novinarskoj konferenciji među ostalim kritikama vezano za dosadašnji rad gradske uprave, a danas je stigao i odgovor iz SDP-a, tj. od Barbare Antolić Vupore.

<<NL Ivana Čehoka: Natječaj za direktora Čistoće treba poništiti i ponovo raspisati>>

Medijsko priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Građani Varaždina su jasno na izborima iskazali kako žele novi način vođenja Grada Varaždina, rješavanje nagomilanih problema, bolji i drugačiji Varaždin. Povjerenje za rješavanje tih probleme, za bolji, drugačiji i pravedniji način vođenja Grada Varaždina dali su SDP-u, Nevenu Bosilju, zamjeniku Miroslavu Markoviću i njihovom timu.

- SDP upravo to i radi. Rješava nagomilane probleme koji su ostavština onih od kojih su ostali kosturi u ormaru i velike problemi na gotovo svim područjima, u gotovo svim ustanovama i društvima. Licemjerno je prozivanje onih koji su te probleme stvorili, a verbalne prijetnje dokaz su da je SDP u Varaždinu na pravom putu, a to vide i građani - izjavila je predsjednica Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije i saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora.

Naglasila je da SDP-ovo upravljanje, za razliku od bivšeg način vladanja Varaždinom, uvodi transparentnost u vođenju Grada.

- Na javne natječaje i pozive javljaju se stručne osobe koje prije svega moraju zadovoljiti kriterij stručnosti. Ako je ta osoba član stranke to ne smije biti prepreka, što bi sada neki potpuno diskriminirajuće i protuustavno željeli. Pred ustavom i zakonom svi moramo biti jednaki. Nažalost, onima koji se javljaju na natječaj u ovom slučaju treba i hrabrosti jer moraju rješavati probleme koje je ostavila prethodna vlast - završila je Antolić Vupora.

Nedopustivo je unaprijed vrijeđati i omalovažavati potencijalne kandidate koji bi bili mogući kandidati za upravljanje gradskih tvrtki. Neće vam te uvrede proći!  Kritika je jedno, a uvreda drugo. 

- Ukoliko će neki od izabranih biti član bilo koje stranke, njegov izbor neće ovisiti o tome, o stranačkoj iskaznici,  već o njegovoj sposobnosti i znanju- zaključila je Antolić Vupora dodajući da osobno nema ništa protiv da se javljaju i kandidati sa nezavisnih listi"