Ana i Hrvoje Petrić: Razočarani smo jučerašnjim priopćenjem kojeg je potpisala Dubravka Novak

Varaždinske vijesti | 15.11.2022. u 16:45h | Objavljeno u Aktualno

Na jučerašnje priopćenje Dubravke Novak danas su se priopćenjem oglasili Ana Petrić, gradska vijećnica Platforme Budimo grad i Hrvoje Petrić, gradski vijećnik Platforme Budimo grad. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Ne možemo se othrvati osjećaju krajnjeg razočaranja nakon jučerašnjeg priopćenja koje je potpisala Dubravka Novak. Prosječni građanin iz sadržaja njenog priopćenja mogao bi zaključiti da su Ana Petrić i Hrvoje Petrić donijeli odluku da izlaze iz Platforme „Budimo grad“ i da će djelovati samostalno. Takvu odluku nikad nismo donijeli, iako je veliki broj platformskih kolega, na našu veliku žalost, prestao aktivno sudjelovati u radu platforme. 

Dvije godine prije osnivanja platforme BG aktivno smo se zalagali za promjenu u našem gradu. Epilog tog aktivizma bilo je osnivanje Platforme BG u studenom 2020. i nada da ćemo kroz političko djelovanje moći konkretnije doprinijeti pozitivnim promjenama. U svojim političkim istupima ostali smo dosljedni od prvog dana postojanja BG do danas. Upravo iz tog razloga posebno smo razočarani jučerašnjim priopćenjem.

Prvo, priopćenje progovara u naše ime, kao da je naša odluka bila da „više nismo dio“ te da „više nećemo istupati u ime" Platforme, što ne može biti dalje od istine. Drugo, skrivajući se iza mutne formulacije „ostali vijećnici i velika većina ostalih članova“ pokušava se zamagliti činjenicu da je „velika većina ostalih članova“ ovo priopćenje prvi put vidjela kada i mi – objavom u medijima. Treće, razloga za ovaj (nazovimo to pravim imenom) „pokušaj izbacivanja“, niti ima, niti ga se nudi bilo članovima, bilo javnosti, bilo nama. 

Međutim, motive za ovakvo postupanje lako možemo detektirati u našem protivljenju političkoj trgovini i protivljenju bezrezervnoj podršci vladajućoj garnituri. Direktan povod za priopćenje vidimo u činjenici da je Ana Petrić, druga na listi za Vijeće i kandidatkinja BG za zamjenicu gradonačelnice, aktivirala svoj mandat u Vijeću. 

Bez želje za ikakvim daljnjim prepucavanjem, možemo samo konstatirati da nas ovakve stvari neće pokolebati u daljnjem ozbiljnom pristupu vijećničkoj dužnosti."