Akcija Pojas i mobitel: Zabilježili 31 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa

VV | 12.7.2021. u 12:41h | Objavljeno u Aktualno

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su 9. srpnja 2021. godine na području Policijske uprave varaždinske proveli operativnu akciju „Pojas i mobitel“. Akcija je provedena zajedno s PU međimurskom.

Policijski službenici su tijekom provođenja akcije prioritetno postupali na utvrđivanju prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa od strane vozača i svih putnika u vozilu (uključujući i stražnja sjedišta), zatim nepropisnog prijevoza djece vozilima i nepropisne uporabe mobitela od strane svih vozača (uključujući i bicikliste).

Za vrijeme provođenja akcije ukupno je utvrđen 31 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 12 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, te 6 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom provođenja akcije, jedna uzorna vozačica s područja Ludbrega, koja prilikom nadzora nije zatečena u činjenu prometnih prekršaja, te u posljednjih deset godina također nije evidentirana kao počinitelj prometnih prekršaja, darivana je od stane PU varaždinske prigodnim poklon paketom pribavljeni