Županijski HNS "Akademska izvrsnost u Varaždinskoj županiji: Strategija potpora za doktorande"

VV | 11.6.2024. u 19:00h | Objavljeno u Aktualno

- Kada smo prošle godine govorili zašto ćemo prihvatiti Prijedlog proračuna Varaždinske županije za 2024. godinu, rekli smo da je stav HNS-a kako će se temeljem toga omogućiti daljnje ulaganje u razvoj zdravstva, obrazovanja, kulture, sporta, društvenih aktivnosti i poticanje kapitalnih ulaganja koristeći sredstva iz fondova EU. HNS je aktivno sudjelovao u kreiranju proračuna kroz programske prijedloge, od kojih valja istaknuti dodjeljivanje financijske potpore doktorandima u iznosu od 1.500 eura, povećanje potpora u poljoprivredi za 20%, kao i mogućnost potpora za LAG-ove, produženi boravak u osnovnim školama, te potpore za energetsku učinkovitost - poručuju iz županijskog HNS-a uoči sutrašnje najave Županijske skupštine.

Kao što je predlagano tokom donošenja proračuna, Varaždinska županija raspisala je natječaj za dodjelu potpora za doktorski studij. Maksimalni iznos potpore iznosi 1.500 eura, a svi zainteresirani mogu pronaći detalje natječaja na službenoj stranici županije.

- HNS će nastaviti predlagati nove programe i projekte te podržavati sve inicijative koje doprinose unapređenju kvalitete života u Varaždinskoj županiji te poziva sve građane i stručnjake da iskoriste dostupne potpore i pridonesu razvoju zajednice - poručuju iz HNS-a.