AFERA BALE: Nastavak suđenja Čehoku, Patafti, Kezelju, Huljev i Vojvodi

M.P./Varaždinske vijesti | 22.2.2018. u 08:29h | Objavljeno u Aktualno

Na Županijskom sudu u Zagrebu danas u 9 sati trebalo bi se održati novo ročište u kaznenom postupku protiv varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka, poduzetnika i gradskog vijećnika Davora Patafte, bivšeg direktora Varkoma Tomislava Kezelja, Narcise Huljev, Hrvoja Vojvode te tvrtki T7 Grupa, T7 VIS i Winair.

USKOK-ovom optužnicom u deset točaka petorka se, podsjetimo, tereti zbog udruživanja za počinjenje kaznenih djela, zlouporabu položaja i ovlasti te pomaganja i poticanja na to, pri čemu su Grad i gradske tvrtke navodno oštećeni za najmanje 51 milijun kuna. Nadalje, tvrtkama T7 Grupa, T7 VIS i Winair, tvrdi USKOK, pribavljena je znatna materijalna korist od najmanje 37 milijuna kuna u poslovima koji se odnose na zbrinjavanje komunalnog otpada, odnosno zamjenu zemljišta T7 VIS-a u Jalkovcu za osjetno vrijednije gradsko zemljište u Brezju na kojem je T7 izgrađena tvornica za MBO, zatim kupnju zemljišta za izgradnju POS-ovih stanova te promjenu oko vlasničke strukture aerodroma.

Danas bi trebao biti saslušan svjedok Goran Kniewald, inače sudski vještak, a na ročištu u ponedjeljak Jerka Kezele i Robert Podolnjak.

Označeno u