UPISNA GROZNICA Na Medicinskoj školi borba za svako mjesto, mesari, tesari, gdje ste?

| 5.7.2021. u 14:40h | Objavljeno u Aktualno

Programi tehničar za mehatroniku, tehničar za računalstvo, elektroinstalater, medijski tehničar, web dizajner i elektrotehničar na Elektrostrojarskoj školi Varaždin zanimanja su na koja su ove godine “navalili” učenici osmih razreda.

Iako prijave za upis u prve razrede srednjih škola traju do 7. srpnja, nakon čega će biti objavljene konačne ljestvice poretka te počinju upisi, na najbrojnijoj srednjoj školi u Varaždinskoj županiji već drugi dan od početka prijava sve je bilo jasno: Elektrostrojarska škola gotovo je popunila sva mjesta u prvim razredima!

- Doista smo ove godine prezadovoljni brojem prijava učenika za naše programe u prvim razredima u koje upisujemo 268 učenika. Prema trenutnom broju prijava siguran sam da ćemo uspjeti popuniti i bravare, tokare i grafičare, zanimanja tražena na tržištu rada – zadovoljan je Igor Kos, ravnatelj Elektrostrojarske škole koji se dva dana nakon početka prijava pohvalio kako je za tu školu zainteresirano 1476 učenika, što je čak 551 posto više od broja učenika koje upisuju u prvi razred.

Strojarski računalni tehničar, CNC operater i vozač motornih vozila najpopularnija su zanimanja na Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin.

Više o ovoj temi čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u