Tamara Artić

Gimnastičarki Vindije Tamari Artić prva medalja u sastavu hrvatske juniorske reprezentacije

| 17.11.2017. u 09:52h | Objavljeno u Sport

Članice Gimnastičkog kluba Vindija Tamara Artić, Lara Domislović i Elena Košćak nastupile su na 19. Slovenian Challengu - međunarodnom FIG turniru, održanom u Gimnastičkom centru Ljubljana. Turnir je imao dva dijela natjecanja za juniorke i seniorke, na kojem je za hrvatsku reprezentaciju nastupila Tamara Artić, koja je u finalu s loptom osvojila 2. mjesto i svoju prvu medalju za hrvatsku juniorsku reprezentaciju. Na međunarodnom turniru za mlađe uzrastne kategorije gdje su Vindiju predstavljale Domislović i Košćak.

U dva dana natjecanja sudjelovala je 201 natjecateljka iz 16 zemalja koje su nastupile za svoje klubove odnosno nacionalne reprezentacije. Tamara Artić je ovaj puta morala u samo dva dana odvježbati svoj cjelokupni program, pri čemu je u subotu, solidnim nastupima, izborila 3 finala i zauzela 8. mjesto među 32 juniorke.

Na žalost zbog veće greške nije ušla u finale sa svojim najjačim rekvizitom - obručem. Drugi dan je zahvaljujući odličnom nastupu u finalu s loptom osvojila 2. mjesto i svoju prvu medalju za hrvatsku reprezentaciju. U finalu s čunjevima je nakon dosta manjih grešaka završila na 8. mjestu, a u finalu s trakom na 7. mjestu.

Lara Domislović i Elena Košćak nastupile su za Vindiju u kategoriji kadetkinja 2006. godišta. Lara Domislović je imala uvijek nezgodan startni broj 1 no to ju nije smetalo da među 22 djevojke u ovoj kategoriji osvoji 1. mjesto. Druga članica Vindije Elena Košćak je zbog nesretnog nastupa s prvim rekvizitom vijačom natjecanje završila na 20. mjestu.