Nakon pokrenutog stegovnog postupka u SDP-u, Habek ne očekuje - ništa Foto: Arhiva Varaždinske vijesti

Nakon pokrenutog stegovnog postupka u SDP-u, Habek ne očekuje - ništa

M.P./V.M./Varaždinske vijesti | 8.8.2018. u 11:42h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je Županijski odbor SDP-a Varaždinske županije na jučerašnjoj telefonskoj sjednici pokrenuo stegovni postupak protiv bivšeg predsjednika ŽO SDP-a i saborskog zastupnika Marija Habeka, situaciju je komentirao sam Habek.

>> Stegovni postupak protiv saborskog zastupnika SDP-a Maria Habeka!

- O hipotetskim pitanjima što bi bilo kad bi bilo, ne želim spekulirati. Vjerujem da će Predsjedništvo zauzeti stav kao i kada sam ja prije 8 mjeseci predložio postupak protiv kolege Miroslava Markovića koji je javno blatio u unutarstranačkoj kampanji kolegicu Mirelu Ivanković, mene i jos neke kolege. Tada Predsjedništvo nije reagiralo, a ne znam zašto bi i sada nakon što sam otvoreno rekao kako vidim stvari. Iako, kod nekih kolega koje sam već spomenuo, reagirali su suspenzijom, kod nekih izbacivanjem, a kod nekih nikako - odgovorio je Habek na upit što očekuje nakon stegovnog postupka.

Dodao je kako misli da više nema smisla šutjeti o situaciji u stranci.

- Što se tiče mog istupa, mislim da obzirom na sve ono što se događa u stranci, više nema smisla šutjeti. Kad su kolege Grbin, Hajdaš Dončić, Babić i Zmajlović o stanju u stranci htjeli razgovarati na Predsjedništvu, bili su udaljeni sa sjednice i suspendirani. Tako da nema baš neke alternative, osim javno upozoravati na ono što nije dobro - smatra Habek.