Stegovni postupak protiv saborskog zastupnika SDP-a Maria Habeka!

vv | 8.8.2018. u 07:46h | Objavljeno u Aktualno

Iako se sastao i prošlog tjedna, Županijski odbora SDP-a Varaždinske županije održana je u utorak novu, i to telefonsku sjednicu sa samo jednom točkom dnevnog reda: pokretanje stegovnog postupka protiv bivšeg predsjednika Županijske organizacije SDP-a i saborskog zastupnika Maria Habeka.

-Rasprava o štetnim istupima za stranku provedena je na sjednici održanoj 1. kolovoza,  dok je telefonska sjednica sazvana zbog hitnosti te u cilju da se rasprave provode na tijelima stranke. Zahtjev za stegovni postupak pokrenut je zbog opetovanog, vrlo negativnog i neistinitog komentiranja unutarstranačkih odnosa u lokalnim medijima od strane Maria Habeka, veli nam Barbara Antolić Vupora, predsjednica Županijski odbora SDP-a Varaždinske županije.

Premda to izrijekom ne navodi, očigledno je da je kap koja prelila čašu strpljenja Habekova „životna inventura“ za evarazdin u kojoj se „kajem zbog dobrih stvari koje sam učinio za pogrešne ljude“. Predbacujući im da su „uništili SDP“, najviše se okomio na Vuporu i - Miroslava Koreniku! Stranačkoj kolegici je predbacio i „izdaju i neiskrenost“ jer ga nije podržala u utrci za treći mandat predsjednika županijskog SDP-a, a Koreniki jer je „2005. trebao biti kandidat za gradonačelnika, ali je zbrisao u Ameriku na godišnji odmor“, što je otvorilo prostor HNS-u pa je izbačen iz stranke. Osim toga, ustvrdio je kako su ga Miroslav Marković i Neven Bosilje „žicali“ za članstvo u nadzornim odborima, a otvoreno je progovorio i o razočarenju u Zlatka Komadinu i Davora Bernardića.  Međutim, najteža je ipak njegova izjava da očekuje „propast SDP-a na nivou Varaždinske županije i grada Varaždina“.

- U stranci kao što je SDP,  mimoilaženje u nekim temama je normalno i poželjno  jer time se dobiva dodatna širina u razmišljanju i odabiru najboljih rješenja, koja će SDP predložiti na svim razinama, bez obzira bio dio pozicije ili opozicije. Kao i u svakoj obitelji, i naša velika obitelj u nekim se trenucima nađe u problemima, koje treba rješavati unutar naša četiri zida, a ne na raznim portalima. I upravo radi toga stav je županijskog vodstva stranke da je Mario Habek pretjerao i stoga mora snositi dio odgovornosti za svoje postupke, veli predsjednica SDP-a Varaždinske županije.

Posebno naglašava da nije točna informacija da je jučer predloženo isključenje Habeka, već je navedeno da će se Predsjedništvu SDP-a Hrvatske predložiti pokretanje stegovnog postupka jer o vrsti sankcije odlučuje isključivo Predsjedništvo SDP-a.

 -Cilj novog rukovodstva nije isključivanje članova, već uključenje čim većeg broja naših članova u stranačke procese, kojima želimo pripremiti što bolje programe i predložiti rješenja problema naših sugrađana u svim dijelovima Varaždinske županije. U konačnici, ne moramo se voljeti, ali moramo zajedno raditi na boljitku i biti srce dobrih promjena u ovom političkom sumraku u koji nas je uvela sadašnja vlast, veli Barbara Antolić Vupora, pozivajući sve članice i članove SDP-a,  kao i građane, da se pridruže ideji “ stvaranja što jačeg i boljeg SDP-a koji će u svakoj političkoj utakmici ostaviti srce na terenu i izboriti se za pozitivne promjene u društvu“.