JAVNO SAVJETOVANJE Nova pravila oko dodjele prostora udrugama koji je u vlasništvu Grada Varaždina Foto: Ilustracija/Arhiva VV

JAVNO SAVJETOVANJE Nova pravila oko dodjele prostora udrugama koji je u vlasništvu Grada Varaždina

VV | 7.5.2024. u 16:28h | Objavljeno u Aktualno

Sve do 6. lipnja Grad Varaždin provodi savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu odluke o izmjenama Odluke o kriterijima, mjerilima i postupku dodjele prostora u vlasništvu ili pod upravom grada Varaždina na korištenje udrugama.

- Gradsko vijeće donijelo je Odluku o kriterijima, mjerilima i postupku, dodjele prostora u vlasništvu ili pod upravom Grada Varaždina na korištenje udrugama, prema kojom se naknada za korištenje prostora plaćala u iznosu utvrđenom u Odluci o zakupu i korištenju poslovnog prostora. Gradsko vijeće Grada Varaždina donijelo je Odluku o zakupu poslovnog prostora, prema kojoj je propisano da se prostori u kojima svoju djelatnost obavljaju udruge građana koje su neprofitne organizacije, ne smatraju poslovnim prostorima i da se na njih ne primjenjuje odluka u pogledu visine zakupa i postupka davanja u zakup. Stoga se predlaže da je potrebno izmijeniti ovu Odluku tako da se, prema Odluci Gradskog vijeća, navode zone Grada i iznosi naknada koji su identični iznosima i zonama koje su propisane Odlukom o zakupu poslovnog prostora - objašnjavaju u Gradu Varaždinu.

Nacrt Odluke i pripadajući obrasci objavljeni su na internetskoj stranici Grada Varaždina Savjetovanja s javnošću u 2024. godini pod rednim brojem 35.

Pisane primjedbe dostavljaju na adresu: Grad Varaždin, Upravni odjel za gradnju i komunalno gospodarstvo, Trg slobode 12/II, 42000 Varaždin s naznakom Primjedbe, prijedlozi i mišljenja na nacrt Odluke o Izmjeni i dopunama Odluke o kriterijima, mjerilima i postupku dodjele prostora u vlasništvu ili pod upravom Grada Varaždina na korištenje udrugama i na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ne zaboravite na rok!