Više od stotinu klinaca sudjelovalo na 1. Bonbon kupu Lepoglava Foto: Dijabetičko društvo Lepoglava

Više od stotinu klinaca sudjelovalo na 1. Bonbon kupu Lepoglava

Dijabetičko društvo Lepoglava/vv | 6.7.2023. u 11:18h | Objavljeno u Našim krajem

Obilježen je dječji sportski dan "1. Bonbon kup" kojim se na kreativan način učenicima nastoji skrenuti pažnja na izazove koje nosi dijabetes

Učenici lepoglavske osnovne škole "Ante Starčević" zadnji su dan nastave tradicionalno obilježili sportskim danom. No, ovog su puta, na inicijativu Dijabetičkog društva Lepoglava i uz logističku podršku Zajednice športskih udruga grada Lepoglave sportski dan obilježili odigravanjem "1. Bonbon kupa Lepoglava".

Radi se o aktivnosti koju su učenici prethodno upoznavali na Otvorenoj zabavnoj školi nogometa, a koja na zanimljiv i zabavan način klincima nudi malo drugačiju nogometnu igru.

Zabavan i inovativan način informiranja

Nastojeći na simboličan način obilježiti kraj nastavne godine skretanjem pažnje na izazove koje nosi dijabetes, kolokvijalno znan i kao šećerna bolest, volonteri Dijabetičkog društva Lepoglava pokrenuli su aktivnost odigravanja nogometnog turnira prigodnog naziva "Bonbon kup".

Igra je to u kojoj učenici i učenice igraju nogomet, ali svatko za sebe iako su u timovima. Timove mijenjaju nakon svakog kola, a jednostavnim matematičkim izračunom možemo pratiti najuspješnije pojedince.

- 1. Bonbon kup Lepoglava ima tendenciju postati tradicionalna aktivnost za završetak nastavne godine, a nakon što je ovo prvo izdanje ugodno iznenadilo kako nas organizatore tako i same učenike i učenice, vjerujem da uz dodatni angažman i još poneku prateću aktivnost možemo polako pripremati i drugo izdanje – rekao je Hrvoje Kovač iz Dijabetičkog društva Lepoglava dodavši pritom kako dijabetes sve češće napada mlade ljude, uključujući djecu te kako na ovakav kreativan, zabavan i inovativan način možemo raditi na informiranju djece i mladih, a samim time i na prevenciji bolesti.

bonbonkup1.jpg

bonbonkup2.jpg

bonbonkup3.jpg

bonbonkup4.jpg

bonbonkup5.jpg

bonbonkup6.jpg

bonbonkup7.jpg

Terene za igru i prigodne nagrade pripremila je ekipa Zajednice športskih udruga grada Lepoglave, a nakon odigranih 5 kola, u najbolje pojedince, koji bodove skupljaju pobjedama i neriješenim susretima svojih timova te postignutim golovima, upisali su se Marko Kramarić sa 114 osvojenih bodova, drugo mjesto dijele Emanuel Bistrović i Viktor Čretni sa 113 osvojenih bodova dok je treći najbolji pojedinac Marijano Mošocki s osvojena 93 boda.

Među učenicama, najuspješnije su bile Lucija Borlinić (92), Nika Ferk (86), a Aida Borovec, Aleksandra Milić 75 i Vanessa Šobak (75) s istim brojem osvojenih bodova zauzele su treće mjesto.

Ljeto za klince u Lepoglavi tako je otpočelo kroz zabavu i smijeh, a planirane aktivnosti Dijabetičkog društva Lepoglava tijekom ljetnih će mjeseci ponuditi raznovrstan sadržaj i za ostale građane, a sve s ciljem pravovremenog informiranja i senzibilizacije javnosti o bolesti i komplikacijama koje nosi dijabetes.