SRAČINEC Dan udruga 18. svibnja u Parku Velika graba: prijavite se i sudjelujte u kuhanju gulaša u kotliću! Foto: Općina Sračinec

SRAČINEC Dan udruga 18. svibnja u Parku Velika graba: prijavite se i sudjelujte u kuhanju gulaša u kotliću!

VV | 28.4.2024. u 11:00h | Objavljeno u Našim krajem

Udruga žena Preslica i Općina Sračinec 18. svibnja u Parku Velika graba organiziraju Dan udruga Općine Sračinec.

- Cilj ove sada već tradicionalne manifestacije, koja će se ove godine održati četvrti puta, je okupljanje članova i članica udruga koje djeluju na području naše općine kako bi se malo bolje upoznali, podružili, razmijenili iskustva, ali možda i dogovorili pokoju suradnju u budućnosti. U ovu manifestaciju uključene su sve udruge koje djeluju na našem području koje se predstavljaju rukotvorinama koje izrađuju njihovi članovi, predstavama, plesom, pa i kuhanjem - rekla je Stanka Miko, predsjednica Udruge žena Preslica.

Organizatori ove godine najavljuju još bogatiji i sadržajniji program.

- Pripremili smo niz zabavnih i glazbenih programa koji će biti upotpunjeni dramskim nastupima, a i ove godine bit će održano natjecanje u kuhanju gulaša u kotliću. Prošle godine se okupilo devet ekipa, a ove godine očekujemo veći odaziv - istaknula je predsjednica Udruge žena Preslica.

Ovogodišnje druženje počet će u 11 sati kuhanjem kotlića po vlastitom receptu, a organizatori pozivaju ekipe da se prijave do 30. travnja na broj telefona 099/212-7252 ili na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Svakoj ekipi osigurat će se 2 kilograma mesa, a sve ostale dodatke i plinsko kuhalo ekipe moraju donijeti sami.

U sklopu ovogodišnje manifestacije održat će se i humanitarna prodaja kolača.

- Naše članice će ispeći kolače koje ćemo prodavati, a sav prihod namijenjen je za izgradnju Kulturnog centra Kerekesh Teatara. Posjetitelji će se moći družiti i s popularnim Ljubomirom i Janom Kerekeš - najavljuje Miko.

U 16 sati nastupit će dramske grupe Udruge žena Preslica, dok će proglašenje najboljih kotlića i najljepšeg stola biti održano u 16.40 sati. Sve završava u 17 sati predstavom Kerekesh teatra "Dobra večer, došao sam po vašu kćer“ .

- Dođite, garantiramo dobru zabavu uz Kerekesh teatar i domaću glazbu - poručuju organizatori.