Varaždinske Toplice: Omogućuje se prilaz budućem autobusnom kolodvoru

vv | 12.4.2024. u 13:57h | Objavljeno u Našim krajem

Na području grada Varaždinske Toplice u planu su mnogi infrastrukturni projekti, a upravo je za neke od njih u petak potpisan ugovor u Županijskoj palači u Varaždinu.

Naime, potpisani su ugovori o izvođenju radova na izgradnji priključka novom autobusnom kolodvoru s državne ceste oznaka DC526, kao i za izgradnju pješačkih staza i uređenje raskrižja državne ceste DC526 i Cvjetne ulice u Varaždinskim Toplicama.

Ugovore su potpisali, u ime investitora, član Uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić i Goran Tuđan, član Uprave tvrtke Colas Hrvatske u ime izvođača radova. Potpisivanju su nazočili, između ostalog, i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak te predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždinske Toplice, Ljubica Nofta.

Član Uprave Hrvatskih cesta, Alen Leverić istaknuo je kako su Varaždinske Toplice posljednjih nekoliko godina postale prometno vrlo atraktivne zbog svih investicija koje su imale Varaždinske Toplice.

- Upravo je to dovelo do toga da se definira projekt rekonstrukcije državne ceste D526 do ulaza na autocestu. To je investicija vrijedna preko milijun i pol eura, a s PDV-om negdje milijun i 800 tisuća eura. Ova investicija je vrlo bitna jer će se podignuti razina sigurnosti ne samo za vozače automobila, nego i za pješake i bicikliste na tom području - rekao je Leverić.

Zadovoljstvo potpisanim ugovorima istaknula je predsjednica Gradskog vijeća, Ljubica Nofta.

- Na području našega grada u tijeku su mnogi infrastrukturni projekti, a među njima i radovi na prometnoj infrastrukturi. Rekonstrukcija državne ceste i raskrižja sa Cvjetnom ulicom je prijeko potrebna, a ujedno se omogućuje prilaz budućem autobusnom kolodvoru. Sve je to u cilju omogućavanja što bolje prometne povezanosti naših sugrađanima. Uz to, uređuju se pješački prijelazi kako bi se promet sigurnije odvijao - rekla je Nofta i zahvalila Hrvatskim cestama te istaknula kako Grad i Hrvatske ceste već dugi niz godina njeguju dobru suradnju.

Župan Stričak je kazao kako je u Županijskoj palači prije godinu i pol održan radni sastanak s vodstvom Hrvatskih cesta kako bi se definirali planovi za naredno razdoblje.

- Sve one investicije koje su građani čekali deset, dvadeset pa i više godina sada se realiziraju, zahvaljujući dobrom dijalogu između lokalne i državne razine - rekao je župan Stričak.

gvt-potpisivanje_ugovora_3.jpg