Topličanac Marin Šimek niže uspjehe na natjecanjima frizera i kozmetičara

VV | 19.3.2024. u 18:00h | Objavljeno u Našim krajem

Poznati toplički frizer, mladi Marin Šimek, protekle je nedjelje sudjelovao na Državnom prvenstvu frizera i kozmetičara koje su održalo u Zagrebu na Velesajmu u organizaciji Ceha frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore. Šimek je svoje umijeće ovoga puta pokazao u kombiniranoj modnoj kategoriji koja se sastojala od dva rada - frizure ulične mode na dugoj kosi gdje je osvojio prvo mjesto te šišanje i frizura ulične mode gdje je osvojio treće mjesto i time sveukupno završio na drugom mjestu.

marin_simek-drzavno_natjecanje_2.jpg

Zahvaljujući odličnom rezultatu na Državnom prvenstvu, Šimeku će se možda pružiti prilika za nastup na Svjetskom prvenstvu u Parizu - “OMC Hairworld Championship” - koje bi se trebalo održati u listopadu ove godine. OMC je najveća svjetska organizacija koja promovira ljepotu, s više od 60 zemalja članica i gotovo milijun salona, a njezin cilj je promovirati edukacijske i natjecateljske programe za kosu, nokte i estetiku. Ceh frizera i kozmetičara HOK-a od 2010. godine punopravni je član Svjetske frizerske organizacije, a kako nam je objasnio Marin, predstavnika za nastup na Svjetskom prvenstvu bira komisija iz Obrtničke komore i to od troje najboljih na Državnom natjecanju.

- Još nisu javili tko ide, ali mogli bi uskoro. Ako oni smatraju da je bolji netko tko je bio drugi ili treći, na prvenstvo ide taj, tako da postoji šansa da ću ja ići - rekao je Šimek te istaknuo kako pripreme za natjecanje traju po mjesec - dva jer je važno dobro izvježbati frizuru.

- Frizura se vježba što češće kako bi se na natjecanju napravila što brže. Mora se dobro obojati, potrebe su dvije različite boje da se podigne frizura - objašnjava Šimek kojemu će, ode li na Svjetsko prvenstvo u Parizu, to biti povratnički nastup jer je u Parizu već debitirao 2017. godine kada je u svojoj kategoriji osvojio deveto mjesto. Šimek uspjehe na natjecanjima niže već godinama, a posljednje četiri godine vodi i svoj salon i to u Varaždinskim Toplicama.

- To je moje rodno mjesto i ovdje sam zadovoljan. Kad bi bio neki napredak, onda bih se širio malo dalje, ali zasada sam ovdje - rekao je Šimek. Njegov rad podržavaju mnogi Topličanci, a među njima je i gradonačelnica Dragica Ratković.

- Marin je zbilja kreativan mladić koji svake godine pokazuje svoje iznimno znanje i jako mi je drago da je odlučio ostati u Varaždinskim Toplicama i otvoriti svoj salon. Grad redovno podržava svoje poduzetnike i obrtnike i tako ćemo nastaviti i dalje. Ovim putem čestitam Marinu na uspjehu na Državnom natjecanju i vjerujem da će, ukoliko ode na Svjetsko prvenstvo u Parizu, tamo ostvariti veliki uspjeh i na najljepši mogući način predstaviti i Varaždinske Toplice i cijelu Hrvatsku - rekla je gradonačelnica Ratković.