Što je s izgradnjom rotora u Selniku i Hrastovskom? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Što je s izgradnjom rotora u Selniku i Hrastovskom?

VV | 8.7.2023. u 10:00h | Objavljeno u Našim krajem

Što je s izgradnjom rotora u Selniku kod Ludbrega i rotora u Hrastovskom? - zanimalo je vijećnika Reformista Krešimira Horvata na zadnjoj sjednici Županijske skupštine.

- Prije otprilike godinu dana tu na ovoj Županijskoj skupštini postavio sam pitanje vezano uz izgradnju rotora u Selniku kod Ludbrega na državnoj cesti D2, koja se križa sa županijskom cestom te rotora Hrastovsko na državnoj cesti D24. U Selniku imamo semafore, ali skoro svaki mjesec jednu nezgodu, a tu u Hrastovskom imali smo i
smrtno stradale osobe, tako da su to jedne od najkritičnijih mjesta što se tiče prometa u Varaždinskoj županiji. Tada ste mi rekli da radovi kreću u ovoj godini. Evo, mi smo skoro već u lipnju, a radova nema na vidiku, pa vas pitam je li stvarno počinju radovi ove godine ili ste se samo šalili? - zanimalo je vijećnika Horvata.

Iz Hrvatskih cesta su odgovorili kako su u postupku realizacije spomenutih projekata te je za oba rotora izrađena projektna dokumentacija i ishođena pravomoćna građevinska dozvola.

- U tijeku je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa. Realizacija navedenih projekata u smislu početka izvođenja radova moguća je nakon rješavanja svim imovinsko-pravnih odnosa i osiguranja financijskih sredstava te nije u planovima Hrvatskih cesta za ovu godinu - poručili su.