Poslovni klub Ivanec: Predstavljene mjere i potpore HZZ-a namijenjene poslodavcima u 2024.

vv | 16.2.2024. u 14:17h | Objavljeno u Našim krajem

U četvrtak, 15. veljače, u dvorani Poduzetničkog inkubatora Ivanec održan je novi sastanak Poslovnog kluba Ivanec, asocijacije osnovane na inicijativu Grada Ivanca u cilju razvijanja kooperativnih odnosa i suradnje s lokalnom poduzetničkom zajednicom. Na skupu koji su organizirali poduzetnički centar Poslovna zona Ivanec i HZZ – Područni ured Varaždin,  poduzetnicima su predstavljene mjere i potpore HZZ-a koje će im biti na raspolaganju tijekom 2024. godine.

Direktorica Poslovne zone Lana Labaš uvodno je istaknula proaktivnu suradnju s HZZ-om te najavila zajedničke aktivnosti i u narednom razdoblju, a što uključuje i održavanje Poslovnog kluba na vrlo aktualnu temu – zapošljavanje stranih radnika. Predstojnica PU Varaždin Branka Šaško istaknula je da su mjere HZZ-a kvalitetne i poduzetnicima donose brojne pogodnosti. Pobliže je pojasnila i program vaučera, kao financijski instrument namijenjen obrazovanju odraslih.

Mjere aktivne politike zapošljavanja detaljnije je predstavio savjetnik za zapošljavanje Ivan Smernjak te istaknuo je kako će naglasak biti na tzv. zelenim i digitalnim radnim mjestima, kao i na zapošljavanju teško zapošljivih osoba. Bilo je riječi i o potporama za pripravništvo, usavršavanje, obrazovanje i osposobljavanje, o potporama za očuvanje radnih mjesta – skraćivanje radnog vremena, stalni sezonac te program Posao+.

Sastanku su prisustvovale i Romana Kostanjevec i Anja Kovačić-Šmaguc iz PU Varaždin te Zlatko Barbir iz Ispostave Ivanec.

predavanje5-politika_zaposlavanja-150224.jpg

predavanje7-politika_zaposlavanja-150224.jpg