IVANEC Uređuje se novi dio gradskog groblja, u planu i kolumbarij za 120 urni Foto: Grad Ivanec

IVANEC Uređuje se novi dio gradskog groblja, u planu i kolumbarij za 120 urni

Varaždinske vijesti | 31.3.2024. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem

Glavna i pristupna staza popločene su tlakavcima, sporedne su posute šljunkom, prostor oko grobnica nasipan je zemljom i zasijan travom, a zasađen je i drvored kuglastih jasenova

Na novom groblju Ivanec u završnoj su fazi opsežni radovi koji obuhvaćaju uređenje centralne i pristupne staze, sporednih staza i zelenih površina oko grobova i grobnica.

U glavnini, riječ je o sanacijskim zahvatima kojima se, nakon velikih radova izvedenih radi sprečavanja prodiranja površinskih oborinskih voda u grobnice, novo groblje vraća u prijašnje stanje i uređuje u skladu s dignitetom koji zaslužuju ovakva mjesta.

Groblje sada izgleda uistinu lijepo: centralna i pristupna staza opločene su tlakavcima, a sporedne staze nasipane su kamenim agregatom. Na površine oko grobnica i grobova dovezena je zemlja, zasijana je trava i zasađen drvored jasenova.

ivanec_novo_groblje_28032024_3.jpg

Radilište je u par navrata obišao gradonačelnik Milorad Batinić sa svojim zamjenikom Markom Friščićem te suradnicima iz gradske uprave i Ivkoma d.d., koji izvodi radove.

ivanec_novo_groblje_28032024_2.jpg

- Budući da je vlasnik groblja Grad, Batinić je prilikom obilaska inzistirao na izvedbi radova strogo po projektu te na uklanjanju improvizacija koje su pojedini građani sami postavili, a koje su narušile estetiku groblja - ističu iz Grada Ivanca.

Grad Ivanec planira i proširenje centralne i sporednih staza i na južnom dijelu novog groblja. U planu je i gradnja produžetka zida koji okružuje groblje, novih grobnica te izvedba kolumbarija (zida s prostorom za pohranu 120 urni) na kraju centralne staze, čime će ono poprimiti svoj finalni planirani izgled. Zid oko groblja ozelenit će se penjačicama.

ivanec_novo_groblje_28032024_1.jpg

Označeno u