INVESTICIJE U KNEGINCU ”Sadržaji novog retail parka će nadopunjavati ponudu Luminija”

| 19.2.2024. u 18:00h | Objavljeno u Našim krajem

Investitor projekta je tvrtka Rest, sa sjedištem u Zagrebu, čiji je vlasnik i direktor Vedran Jakšić bio suvlasnik naftnog distributera Apios, čije su benzinske postaje prodane grčkom Coralu. Jedna od 26 Apiosovih benzinskih postaja u Hrvatskoj sagrađena je i u Gornjem Knegincu, također pored trgovačkog centra Lumini, a sada radi pod brendom Shell.

Početkom godine u Gornjem Knegincu, odmah pored trgovačkog centra Lumini, počela je izgradnja novog retail parka. Investitor projekta je tvrtka Rest, sa sjedištem u Zagrebu, čiji je jedini vlasnik i direktor Vedran Jakšić. Novi retail park otvorenog tipa nosit će naziv Green park, a u sklopu objekta projektom je predviđena izgradnja samoposlužne benzinske postaje te restoran brze hrane te su se u tom kontekstu spominjali i pregovori s Burger Kingom. Time bi to bio prvi restoran ovog poznatog američkog lanca brze hrane na sjeveru Hrvatske. U kratkom telefonskom razgovoru Vedran Jakšić nam je rekao da zasad ne može potvrditi tu informaciju jer su još uvijek u tijeku pregovori s budućim zakupcima retail parka, a više detalja moći će otkriti prije ljeta.

Novi retail “Green park” u Gornjem Knegincu projektirao je urbanističko-arhitektonski ured Urbia iz Čakovca u vlasništvu poznatih čakovečkih arhitekata Bojana Perhoča i Vesne Makovec. Među brojnim radovima projektanti Urbije osmislili su i izgled poznatog vidikovca na Mađerkinom bregu, a jedini vizuali novog retail parka zasad su dostupni na njihovoj FB stranici. Načelnik Gornjeg Kneginca Goran Kaniški kaže da će novi retail park biti “nadogradnja postojećeg trgovačkog centra Lumini” tj. da će sadržati dodatnu ponudu. Također ističe da će novi objekt imati i svoj energetski park s 26 brzih punionica za električne automobile, od čega će 16 biti za Tesline modele.

Više o ovoj temi i drugim investicijama u Gornjem Knegincu možete pročitati u novom broju Varaždinskih vijesti...
Video sadržaj