Grad Ivanec nabavio novu opremu za potrebe rada Crvenog križa Foto: Grad Ivanec

Grad Ivanec nabavio novu opremu za potrebe rada Crvenog križa

Varaždinske vijesti | 4.4.2024. u 19:33h | Objavljeno u Našim krajem

U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Ivanec 3. travnja je prezentirana oprema za potrebe rada tima podrške Crvenog križa, koji u slučajevima prirodnih i drugih nepogoda među prvima u sustavu civilne zaštite izlazi na teren i pomaže građanima.

Nabavljena oprema vrijedna je nešto više od 9.000 eura, od čega je većinu novca, 8.500 eura, osigurao Grad Ivanec.

Nabavljena su tri isušivača prostora (profi), šator koji se postavlja u kriznim situacijama, ali može služiti i na vježbama civilne zaštite, zatim, 10 kompleta odijela koje čine zimska jakna, radne hlače, majice dugih i kratkih rukava te kapa i rukavice. Usto, nabavljeno je i 10 kišnih odijela i isto toliko zaštitnih kaciga te dvije torbe s kompletnim priborom za prvu pomoć.

ivanec_crveni_kriz_oprema_03042024_2.jpeg

Prezentirajući novu opremu, ravnateljica GDCK Sanja Pajtak je u ime svih krajnjih korisnika uputila zahvale Gradu Ivancuna izdvojenim sredstvima za vrijednu opremu.

Osvrćući se na iskustva iz svibnja lani, kada je i Crveni križ pružao pomoć kod poplava i bujica, naglasila je da će sve navedeno uvelike pridonijeti kvalitetnom opremanju tima podrške, kako bi se adekvatno zaštitili članovi tima te pomoglo građanima.

U tom kontekstu je predsjednik Crvenog križa Zlatko Barbir naglasio važnost nabave tri nova, veća isušivača prostora, za što od strane građana i postoji najveća potreba i puno upita.

ivanec_crveni_kriz_oprema_03042024_1.jpeg

Prezentaciji opreme nazočio je zamjenik gradonačelnika Marko Friščić, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Ivanca te kazao kako je novčana donacija Grada Crvenom križu direktno ulaganje u zajednicu.

- Crveni križ je, nakon vatrogastva, druga najjača sastavnica civilne zaštite pa Grad po sličnom modelu kao i za vatrogastvo, osigurava sredstva za pojačano opremanje Crvenog križa. Svi se još sjećamo velikih šteta od lanjskih poplava i bujica koje su pričinile velike štete građanima i stoga je svako ulaganje u opremanje Crvenog križa ujedno ulaganje i u sigurnost naših građana – poručio je M. Friščić te istaknuo da će, jednako kao i dosad, Grad i ubuduće osiguravati sve potrebno za humanitarni rad i angažman Crvenog križa.

ivanec_crveni_kriz_oprema_03042024_3.jpeg