FOTO Veselo je bilo u Trnovcu B., po prvi puta okićen općinski bor i to sa unikatnim ukrasima

vv | 14.12.2023. u 16:59h | Objavljeno u Našim krajem

Veselo je, i sa puno smijeha i plesa, bilo u četvrtak u Općini Trnovec Bartolovečki. Naime, kod općinske zgrade po prvi je puta okićen bor i to sa unikatnim ukrasima koje su izrađivala djeca iz Dječjeg vrtića Oaza u Bartolovcu, Dječjeg vrtića Zeko iz Trnovca te djeca iz Osnovne škole Trnovec i Osnovne škole Šemovec.

Vidljivo zadovoljna bila je općinska načelnica Verica Vitković koja je istaknula kako je ovo prvi puta da se kiti općinski bor te da je neizmjerno zahvalna učiteljicama, odgajateljicama i ravnateljicama koje su se odazvale i organizirale djecu kako bi se napravili ukrasi.

- Želimo da naš bor bude unikatan, kakvog nitko nema. Vjerujem da će naša djeca danas biti ponosna i zadovoljna, osobito kad ćemo u nedjelju proslaviti Advent u općini, da pokažu svojim roditeljima, djedama i bakama što su oni izradili i kako su okitili naš prekrasni bor - rekla je načelnica te dodala kako je drago što se odazvao velik broj djece.

- Nadam se da će ovo postati tradicija i da ćemo iduće godine to još bolje omasoviti i vidjeti kako poboljšati ovu manifestaciju - rekla je načelnica Vitković te svima čestitala čestit i blagoslovljen Božić pun zdravlja, sreće i ljubavi.

U izradi ukrasa sudjelovale su i Vida i Mila iz Dječjeg vrtića Zeko, koje jako vole božićne blagdane, pogotovo kada ima snijega.

- Radile smo zvončiće, pahuljice od papira i rolica. Nije nam bilo teško raditi - rekle su djevojčice.

Lidija Sajko i Mia Žganec učenice petog, odnosno šestog razreda Osnovne škole Šemovec, ukrase su izrađivale na satu razrednika od drva i materijala poput svile.

- Bilo je jako zanimljivo raditi ukrase za općinski bor. Volimo vrijeme blagdana, to nam je omiljeno vrijeme godine - rekle su djevojčice te dodale kako im je u to vrijeme posebno važna obitelj, a vole i kolače.

- Svima želimo sretan Božić i sretnu novu 2024. godinu, uz puno zdravlja i sreće - poručile su djevojčice.