FOTO U općini Beretinec radi se punom parom na poboljšanju životnih uvjeta mještana Foto: Općina Beretinec

FOTO U općini Beretinec radi se punom parom na poboljšanju životnih uvjeta mještana

Varaždinske vijesti | 13.12.2023. u 10:00h | Objavljeno u Našim krajem

Realiziramo niz projekata vezanih uz komunalnu infrastrukturu i poboljšanje životnih uvjeta naših mještana, rekao je načelnik Žganec

Nakon što su završeni radovi na izvanrednom održavanju nerazvrstane ceste NC 3-005 – dio Prigorske ulice u naselju Ledinec, na području općine Beretinec započeli su brojni drugi infrastrukturni, ali i drugi radovi te zanimljivi projekti Turističke zajednice "Varaždinski bregi".

Radovi u Ledincu vrijednosti su 80 tisuća eura, a s 25.000,00 eura sufinanciralo ih je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. Osim same prometnice, posebno su uređeni i rubni dijelovi ceste, kako bi imala što dulji vijek trajanja, ali i bila sigurnija za sve sudionike u prometu.

opcina_beretinec_radovi_12122023_4.jpg

Ministarstvo s udjelom od 20.200,00 eura sudjeluje i u izgradnji sustava javne rasvjete na području općine, a projekt je ukupno vrijedan 52.733,50 eura.

opcina_beretinec_radovi_12122023_6.jpg

Općina Beretinec nastavila je odličnu suradnju sa Županijskom upravom za ceste Varaždinske županije, pa su tako završili radovi na prometnici Ž2050 između Črešnjeva i Beretinca, kao i modernizacija Ulice Vladimira Nazora u Ledincu te su sanirani dijelovi klizišta i zacjevljenja uz prometnicu u Ledincu Gornjem.

opcina_beretinec_radovi_12122023_4.jpg

U suradnji s Hrvatskim vodama provode se važne akcije čišćenja i revitalizacije vodnih resursa. Čiste se kanali kako bi se poboljšao protok vode i očuvao okoliš te kako bi se spriječili eventualni problemi s odvodnjom i poplavama. Trenutno je očišćeno više od 1,5 kilometara kanala, a propust u dijelu Prigorske ulice ojačan je kamenom oblogom.

opcina_beretinec_radovi_12122023_3.jpg

Osim toga, u tijeku su radovi na dodatnom dječjem igralištu u sklopu Dječjeg vrtića Ježeva kućica u Beretincu u vrijednosti od 17.289,38 eura. Dodajmo da je dovršeno i polivalentno asfaltirano igralište u naselju Beretinec, pri čemu ukupna vrijednost projekta iznosi 110.007,81 eura, od čega je 38.724,15 eura financirano iz europskih fondova.

opcina_beretinec_radovi_12122023_2.jpg

U zamahu je i Turistička zajednica, koja je počela s provedbom projekata "Putevima povijesti - interpretacijsko-povijesna ruta", "Vizualni i verbalni identitet na promotivnom letku i digitalnom vodiču", "Izrada interaktivne internetske stranice" te "Pogled z varaždinskih bregi – postavljanje foto-instalacije/interpretacije i klupa".

opcina_beretinec_radovi_12122023_5.jpg

– Kao što smo i najavili početkom godine, realiziramo i planiramo niz projekata vezanih uz komunalnu i društvenu infrastrukturu te poboljšanje životnih uvjeta mještana naše općine, u skladu s načelima održivog razvoja. Naša općina svoj razvoj temelji na očuvanoj tradicijskoj i prirodnoj baštini, zato me veseli što je počela provedba projekata Turističke zajednice koja svoju turističku ponudu usmjerava upravo u tom pravcu. Turizam je važan razvojni potencijal naše općine – rekao je načelnik Nikola Žganec.

opcina_beretinec_radovi_12122023_1.jpg