FOTO U Cestici završena 6. memorijalna utrka Matija Milec Foto: SRD Poleti

FOTO U Cestici završena 6. memorijalna utrka Matija Milec

vv | 8.4.2024. u 11:38h | Objavljeno u Našim krajem

Sama utrka održana je uz pomoć brojnih sponzora, pod pokroviteljstvom Općine Cestica, a nakon natjecanja čestitku na postignutim rezultatima i podjeli priznanja i nagrada, u ime organizatora, SRD Poleti, sudjelovala je Jelena Milec i načelnik Mirko Korotaj.

Pod pokroviteljstvom Općine Cestica, u organizaciji SRD Poleti održana je, u nedjelju, 7. travnja 2024 godine, 6. tradicionalna memorijalna utrka Matija Milec. Kao i proteklih godina start utrke bio je iza Osnovne škole Cestica, a sama utrka, započela je u 14 sati.

Na početku je sudionike utrke i mnogobrojne posjetitelje pozdravila Jelena Milec, a potom je u ime Općine Cestica utrku proglasio otvorenom načelnik Mirko Korotaj,  

Trčalo se na 2,5, 5 i 10 kilometara, a za natjecanje prijavilo se 426 natjecatelja. Kao i proteklih godina najviše natjecatelja bilo je prijavljeno za trčanje na 2,5 kilometara, ove godine 303 trkača. U utrci na 5 kilometara natjecala su se 62 natjecatelja, a u utrci na 10 kilometara sudjelovao je 61 trkač.

Rezultati natjecanja 6. Memorijalne utrke Matija Milec

U ženskoj konkurenciji, u utrci na 2,5 km najbolja ja bila Gabrijela Benjak, a potom su se plasirale Leona Borak i Ivona Lazar. U muškoj konkurenciji Marko Pavlović bio je treći, Marko Horvat je bio drugi, a medalju za prvo mjesto osvojio je Branko Levanić.

U utrci na 5 kilometara kod žena pobijedila je Paula Marenčić, a potom su se plasirale Zara Klopotan i Nina Jagec koja je bila treća. U muškoj konkurenciji prvi je bio Vedran Veršić, Ivica Prpa bio je drugi, a nagradu za treće mjesto osvojio je Rok Težak.

Na 10 km, u kategoriji žena, treće mjesto osvojila je Patricija Novak (AK Varaždin), druga je bila Ines Balog (BSV Ludbreg), a prvo mjesto osvojila je Anda Tomaš (AK Svetice Zagreb). Kod muškaraca treći je bio Krešimur Balaško (AK Svetice Zagreb), Tomislav Šalamon (BSV Ludbreg), bio je drugi, a Vedran Rešetar (AK Međimurje Čakovec) osvojio je prvo mjesto.

U ime organizatora zahvalu natjecateljima, sponzorima i publici uputila je Jelena Milec, a u ime Općine Cestica čestitke na postignutim rezultatima natjecateljima i SRD Poleti na organizaciji uputio je načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj.

Sudionici natjecanja 6. utrke Matija Milec Cestica

Najveći broj sudionika natjecao se individualno, a brojni trkači bili su prijavljeni kao članovi pojedinih klubova, škola i ekipa. Najviše trkača bilo je s područja općine Cestica, a kao članovi ekipa, škola i organizacija prijavili su se:  Advance running team, AK Križevci, AK Maksimir Zagreb, Ak Međimurje Čakovec, AK Mursko Središće, AK Svetice, AK Vrbovec, Crossnet, Katolička osnovna škola sv. Uršule, Maraton 95 Varaždin, Maraton klub Velika Gorica, Mariborski Tekači, MNK Lovrečan, NK Polet Cestica, OK Vinica, Općina Petrijanec, Orijentacijski klub Varaždin, OŠ Cestica, OŠ Novi Marof, OŠ Petrijanec, Posta, Press Glass trči i podrži, Prizma V&V running team, SD Lastavica, SRD Poleti, Team Babić, TK Marathon 95 Varaždin, TK Rudar, Udruga žena Veliki Bukovec i ŽOK Ludbreg.

Memorijalna utrka Matija Milec organizira se u spomen na Matiju koji je potkraj srpnja 2017. stradao od posljedice udara groma dok je trčao nasipom uz Ormoško jezero, istočno od naselja Otok Virje.