FOTO Općina Trnovec Bartolovečki dodijelila 69 studentskih stipendija

| 24.12.2023. u 13:45h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Trnovec Bartolovečki 2023. godinu završava na najljepši mogući način. Naime, u petak je načelnica Verica Vitković u prostorijama Općine potpisala 69 ugovora o stipendijama sa studentima s područja općine.

Načelnica Vitković istaknula je kako je Općina ove godine u planu imala dodijeliti ukupno 50 stipendija.

- Meni je srce danas puno. Kada smo vidjeli tako prekrasne rezultate koje ostvaruju naši mladi ljudi na svojim fakultetima, odlučili smo da umjesto da nešto sagradimo ili negdje drugdje novac potrošimo, uložimo taj novac u našu mladost. Inače, Općina više od 35 posto svojeg proračuna izdvaja za socijalna davanja, a jedno od tih su i stipendije našim studentima - rekla je načelnica te dodala kako uz stipendije, Općina izdvaja i za vrtiće, škole, srednjoškolce i umirovljenike.

- Općina Trnovec Bartolovečki je jedna od općina u županiji koja daje najveći broj stipendija. Mislim da je ovo naš hvalevrijedan projekt. Želim studentima da uspješno nastave studirati, da uspješno završe studije koje su odabrali i naravno, da dobiju posao za koji se školuju. Želim im puno uspjeha, a i vama roditeljima da podmetnete leđa, da budete podrška svojoj djeci, jer oni su naša snaga i naša budućnost - rekla je načelnica Vitković i svima poželjela sretan Božić i uspješnu novu godinu te puno zdravlja, veselja i Božjeg blagoslova.

Dodala je kako se nada da će nakon studija ostati raditi na području općine te da će biti djelatnici koji će biti na ponos svima u općini.

Trnovčanin Zdravko Barjaktarović otac je Petra Barjaktarovića, studenta druge godine računarstva na FERIT-u u Osijeku.

- Troškovi su poprilični, tako da stipendija mnogo znači, pokrije gotovo cijeli džeparac. Imamo još jednog sina koji isto studira, tako da nam stipendije dosta znače. Čim je Petar upisao gimnaziju, računalo se da mora završiti nekakav fakultet - rekao je otac Zdravko.

Jedna od stipendistica je i Lucija Roško, studentica treće godine građevine u Rijeci.

- Puno mi znači stipendija, za neke moje prohtjeve i želje, ali i za svakodnevni život, za hranu - rekla je Lucija te istaknula kako nakon fakulteta planira ostati u Trnovcu.