Dječji vrtić Varaždin započeo suradnju sa NK Varaždinu

vv | 20.10.2023. u 17:42h | Objavljeno u Našim krajem

Dječji vrtić „Varaždin“ u svom Godišnjem planu i programu ima i suradnju s vanjskim institucijama i udrugama. Danas je započela i jedna nova sportska suradnja. Naime, NK „Varaždin“ je kao nositelj kvalitete i izvrsnosti u radu s talentiranim mladim nogometašima i potaknut društvenom odgovornošću odlučio organizirati besplatnu sportsku igraonicu „Nogometno privikavanje“ pod vodstvom trenera Damira Jagačića za predškolarce DV „Varaždin“.

„Nogometno privikavanje“ je pomno osmišljen program, odnosno kreativna igraonica koja će kod djece dodatno pobuditi potrebu za igrom, kretanjem i stjecanjem zdravih navika. Igraonice će se održavati u prijepodnevnom terminu u trajanju od 60 minuta, a nositelji igraonica su treneri NK „Varaždin“.

Interes za ovu radionicu je bio velik pa su djeca podijeljena u dvije skupine. Danas je prva skupina (djeca iz objekata Dravska, Koprivnička, Gortanova i Trakošćanska) u pratnji ravnateljice DV „Varaždin“ Helene Vidović te zdravstvene voditeljice Petre Medved i, naravno uz trenere NK „Varteks“ odradila svoj prvi „veliki“ nogometni trening.

Djeca su se razveselila i vožnji autobusom kojeg je također organizirao NK „Varteks“ jer su se osjećali kao pravi veliki nogometaši koje autobusi voze do stadiona na utakmice. Djeca su na odlasku izjavila da se vesele novom „treningu“ i zabijanju golova.

Galerija slika