Dijabetičko društvo Lepoglava primljeno u Hrvatski savez dijabetičkih udruga

vv | 5.2.2024. u 20:33h | Objavljeno u Našim krajem
Prvi cilj u 2024. godini ostvaren krajem siječnja

Jednoglasnom odlukom Upravnog odbora Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga, lepoglavsko Dijabetičko društvo 29. siječnja postalo je punopravnim članom krovne organizacije dijabetičkih udruga u Hrvatskoj. Primanjem u članstvo ove nacionalne mreže, lepoglavskim se dijabetičarima okupljenima oko Dijabetičkog društva otvaraju brojne prilike za suradnju, ali i provođenje raznih aktivnosti sa srodnim udrugama i organizacijama.

Također, s obzirom na činjenicu kako Dijabetičko društvo Lepoglava svoj rad temelji na načelima ravnopravnosti, solidarnosti i humanosti, s glavnom misijom okupljanja građana radi promicanja unaprjeđenja zdravstvene i društvene zaštite osoba oboljelih od šećerne bolesti, odnosno dijabetesa, ovom odlukom savez dobiva vrijednog saveznika u neprekidnoj borbi za oboljele od dijabetesa.

Ova je vijest s posebnim veseljem primljena u lepoglavskoj udruzi: - Jedan od ciljeva koji smo postavili za ovu godinu bilo je apliciranje za članstvo u Hrvatskom savezu dijabetičkih udruga. Prijavni smo postupak očito dobro odradili, a svakako je utjecaj na odluku imao i dosadašnji kvalitetan rad proteklih godina kojim smo se predstavili javnosti. No, to nipošto ne znači da ćemo sad stati, naprotiv, tek sad imamo obavezu raditi još više – izjavio je predsjednik Dijabetičkog društva Lepoglava Hrvoje Kovač dodavši kako će u veljači Društvo organizirati predavanje o dijabetesu i štitnjači te izložbu o inzulinu.

Dodajmo i podatak kako na području Varaždinske županije više od 15.000 građana boluje od dijabetesa dok je taj podatak za područje Lepoglave oko 700 građana.