Briga o starim i nemoćnim osobama: Ivanečki Crveni križ nastavlja s projektom "Zaželi" Foto: Grad Ivanec / ilustracija

Briga o starim i nemoćnim osobama: Ivanečki Crveni križ nastavlja s projektom "Zaželi"

Varaždinske vijesti | 7.4.2024. u 20:00h | Objavljeno u Našim krajem

Na području grada Ivanca nastavlja se provedba popularnog projekta "Zaželi – Zajedno za bolje sutra", koji Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec provodi u partnerskoj suradnji s Gradom Ivancem i Općinom Maruševec.

Naime, 3. travnja je potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda+ u financijskom razdoblju 2021.-2027., kojim je za provedbu ovoga projekta osigurano bespovratnih 360.000 eura.

Njime će se omogućiti zapošljavanje osmero osoba iz skupine teško zapošljivih radnika - petero od njih će pružati pomoć za 30 starijih i nemoćnih kućanstava na gradskom području Ivanca, dok će se tri osobe brinuti za 18 potrebitih kućanstava na području općine Maruševec.

Trajanje projekta je 36 mjeseci, od kojih se 30 odnosi na pružanje usluga krajnjim korisnicima.

- Veseli nas početak provedbe ovoga projekta, jer njime ćemo potrebitima uvelike olakšati svakodnevicu, a konkretna pomoć koju će dobiti u kući otklonit će potrebu njihova smještaja u institucije i omogućiti im da ostanu u svojim domovima – poručila je ravnateljica GDCK Ivanec Sanja Pajtak.