Pozvali policiju u školu zbog sumnji da učenici imaju drogu!

vv | 12.12.2023. u 23:51h | Objavljeno u Aktualno

-Na sumnje škole u posjedovanje nedozvoljenih sredstava kod učenika pozvali smo policiju, koja je došla u školu i obavila razgovore s učenicima i roditeljima, doznajemo od Vesne Vrček, ravnateljice Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin, koja napominje da nije bila prisutna razgovoru niti je dobila službeno izvješće policije.

Iz PU varaždinske su danas, kao što smo prenijeli, uopćeno izvijestili da su njihovi policijski službenici u ponedjeljak proveli kriminalističko istraživanje nad 16, 17 i 18-godišnjakom, koji su u jednoj od srednjih škola u Varaždinu konzumirali opojna sredstva - drogu amfetamin, i to za vrijeme nastave!

-Prilikom zatjecanja, 18-godišnjak je policijskim službenicima dragovoljno predao PVC prozirnu vrećicu sa sadržajem bijele praškasto-gumaste tvari nalik na drogu amfetamin mase 1,4 grama, jednu bijelu gumastu tvar nalik na drogu amfetamin mase 6,7 grama, digitalnu preciznu vagu i mobilni telefon, a što mu je oduzeto, navela je policija.

Temeljem naredbe Općinskog suda u Varaždinu, policijski službenici Policijske uprave varaždinske su istog dana pretražili stan i druge prostorije kojima se koristi 16-godišnjak, koji im je prije pretrage dragovoljno predao jednu sasušenu grančicu zelene boje nalik na grančicu biljke indijske konoplje, prozirnu PVC vrećicu sa sadržajem sasušene zelene biljne materije nalik na drogu marihuanu ukupne mase 1,8 grama i jedan mobilni uređaj.
Isto tako su pretražili stan i druge prostorije kojima se koristi 17-godišnjak, koji im je prije pretrage dragovoljno predao pvc vrećicu u kojoj se nalazi bijela praškasta materija nalik na drogu amfetamin ukupne mase 0,5 grama i jedan mobilni uređaj.

Kako su na kraju izvijestili iz PU varaždinske, sva oduzeta materija bit će proslijeđena na vještačenje, a počinitelji će biti prekršajno procesuirani.

-Voljela bi znati kako je informacija o nemilom događaju u našoj školi došla do medija, navodi ravnateljica Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin, koja se sigurno nije jedina susrela s problemom konzumacije droga u i oko škole, ali je na to odlučno reagirala.