Radnici Varteksa sutra prosvjeduju u središtu Varaždina; članica Uprave najavila ostavku

MGA | 9.5.2024. u 14:40h | Objavljeno u Aktualno

Sutra, u petak 10. svibnja održat će se prosvjed radnika tvrtke Varteks koji su u štrajku već četvrti dan, javljaju iz Udruge radničkih sindikata Hrvatske. Prosvjed će se održati na varaždinskom središnjem trgu ispred trgovine Varteks u 10.30 sati. Radnici će se u 10 sati okupiti ispred tvornice Varteks i u prosvjednoj povorci uputiti prema mjestu održavanja prosvjeda gdje se očekuju u 10.30 sati, a u 11 sati će biti održana konferencija za medije.

Iz Varteksa je danas stiglo i priopćenje u kojem kažu da je jedan od dioničara Stjepan Čajić ponudio zajam kojim bi se isplatile sve zaostale plaće i kupile tkanine. Također spominju da im se obratio ministar gospodarstva Damir Habijan, s kojim planiraju sastanak te mu se zahvaljuju na "volji za pomoć".

- Dioničar Stjepan Čajić ponudio nam je zajam kojim bi se isplatile sve zaostale plaće i kupile tkanine, pod uvjetom da mu se taj novac vrati ove godine od jednog posla iz kojega se trebao vratiti dio kredita Zagrebačke banke i Hrvatske banke za obnovu i razvoj, a koji su najveći vjerovnici Varteksa. Smatramo da nam je ovo najrealnija šansa da prebrodimo ovu krizu u kratkom roku, te da su ključevi rješenja i sudbina Varteksa sada u rukama Zagrebačke banke i Hrvatske banke za obnovu i razvoj, čiji odgovor s nestrpljenjem iščekujemo. Bankama poručujemo da su njihovi zajmovi ionako potpuno osigurani, te da nas sačekaju s naplatom - stoji u priopćenju koje ne potpisuje Uprava nego Korporativne komunikacije Varteksa.

Članica Uprave Jelena Bošnjak inače je jučer za 24.sata.hr izjavila da je spremna dati ostavku i prepustiti upravljanje mlađim kolegama.