VIDEO Zašto upisati Drone Pilot Academy - edukaciju za pilote dronova?

Varaždinske vijesti | 13.7.2021. u 17:07h | Objavljeno u Video

Prateći svjetske trendove te u skladu s nadležnim regulativama, Fakultet organizacije i informatike (FOI) u suradnji s Varaždinskom županijom i Europskim Talent Centrom Hrvatska – Centri izvrsnosti Varaždinske županije razvio je Drone Pilot Academy – edukaciju za pilote dronova namijenjenu učenicima srednjih škola i studentima.

Prva edukacija će se održati od 30. kolovoza do 3. rujna na području općine Beretinec, a broj sudionika je ograničen. Prijave na radionicu dostupne su putem webstranice: https://dronepilotacademy.edu.eu/ te se zaprimaju do 25. kolovoza ili do popunjavanja maksimalnog broja polaznika.

Edukacija je namijenjena učenicima srednjih škola, studentima i svim zainteresiranim građanima starijim od 16 godina. Za sve polaznike osigurana je oprema za letenje (dronovi) te posjedovanje vlastitog drona nije uvjet za sudjelovanje na edukaciji.

Organizatori su za prvu generaciju pripremili i popuste za sudjelovanje na edukaciji kao i nekoliko stipendija! Cijena edukacije iznosi 2.000 kuna, a za polaznike koji uplate prije 15. kolovoza osiguran je popust od 50 posto cijene školarine te povlaštena cijena uz popust iznosi 1.000 kuna.

Za najmotiviranija četiri polaznika osigurana je puna školarina. Polaznici će biti odabrani do 20. srpnja i obaviješteni do 25. srpnja. Motivaciju polaznici mogu pokazati putem prijavnice na za to predviđenom mjestu.

Zašto upisati Drone Pilot Academy? Letjeti moramo odgovorno i sigurno. Korisnici svojim neodgovornim ponašanjem mogu ugroziti živote i imovinu kao što je to bio slučaj 2018. godine na Gatwick aerodromu gdje su neodgovorni pojedinci upravljanjem bespilotnim letjelicama pored zračne luke uzrokovali milijunske štete i zaustavljanje zračnog prometa na jednom od najprometnijih aerodroma u svijetu.

Za sva pitanja zainteresirani se slobodno obrate na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Detaljnije informacije pogledajte u videu.

Označeno u