VIDEO Svečana sjednica Županijske skupštine uz Dan Varaždinske županije

Varaždinske vijesti | 7.9.2023. u 19:00h | Objavljeno u Video

U povodu Dana Varaždinske županije, danas u 19 sati počinje svečana sjednica Županijske skupštine u Gradskoj sportskoj dvorani Arena.

Uoči početka sjednice, ispred dvorane će se postrojiti Hrvatski husarski zdrug koji čini pet postrojbi; Husarska garda Varaždinske županije, Karlovački husari, Bjelovarski graničari Husari, Pukovnija Orehovački te Kravat pukovnija, a očekuje se 35 konjanika.

Svečana sjednica bit će prilika i za dodjelu nagrada ovogodišnjim laureatima i najboljem učeniku.

- Županijska skupština je odlučila da ove godine nagradu za životno djelo dobije primarijus Ranko Stare, Nagradu za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i inozemstvu Atletski klub Sloboda, Dražen Filipović i DVD Novi Marof, Nagradu za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju maestro Davor Bobić, ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri i Prva gimnazija Varaždin – rekao je župan Anđelko Stričak.

Nagradu će dobiti i najbolji učenik, odnosno učenik generacije, a to je ove godine Emanuel Tukač. Bit će dodijeljeno i šest nagrada župana, a dobit će ih Zlatko Peharda, predsjednik Zajednice KUD-ova Varaždinske županije, Tomo Rešetar, predsjednik Udruga privatnih šumovlasnika Kesten, zatim fotograf Domagoj Sever, OPG Pocedulić, voditelj Centra izvrsnosti za robotiku Ivica Kolarić i Nina Begičević Ređep, dekanica FOI-a.