Zoran Kastel neće imati na raspolaganu sve igrače za sutrašnje nadmetanje sa Slaven Belupom Foto: Krešimir Đurić

Zoran Kastel uoči Slaven Belupa: Pobjeda nam je imperativ

| 1.4.2021. u 09:23h | Objavljeno u Sport

Nakon dvotjedne stanke u prvenstvu, zbog obveza hrvatska reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo,sutra se, utakmicama 27. kola, nastavlja Hrvatski telekom Prva hrvatska nogometna liga. Kolo će otvoriti sutra Varaždin i Slaven Belupo, koji će se sastati na Gradskom stadionu u Varaždinu od 18 sati.

Utakmica je to koja ima veliki značaj za obje momčadi, koje se nalaze u donjem dijelu tablice. Varaždin je deveti, pretposljednji s 22 boda, dva više od posljednje Lokomotive, dok je Slaven Belupo na 7. mjestu s dva boda više od Varaždinaca.

- Svjesni smo značaja utakmice, ova tri boda jako puno znače, kako njima tako i nama posebno. Sljedećih četiri -pet susreta će se voditi borba za ostanak i u tim utakmicama moramo biti pravi i osvajati bodove da izborimo ostanak u ligi - rekao je uvodno trener momčadi Varaždina Zoran Kastel.

Varaždin i Slaven Belupo su stanku u prvenstvu, osim za treninge, iskoristili i za odigravanje prijateljskih utakmica, pri čemu je Kastelova momčad u subotu na svom stadionu ugostila devetoplasirani sastav slovenskog nacionalnog prvenstva, momčad Aluminija iz Kidričeva, kojeg su pobijedili 3:2, golovima Djoua, Herrere i Benka.

- Imali smo kraću stanku u odnosu na ostale jer smo prije ove pauze igrali u nedjelu a naredni susret nam je sutra, tako da smo imali 11 dana za pripreme.Ostali smo i bez Elezija i Pellumbija, koji su bili pozvani u mlade reprezentacije Albanije i Sjeverne Makedonije. Bilo je i ozlijeđenih igrača pa su priliku dobili oni s manjom minutažom. Pokušavali smo se uigravati i pripremati za Slaven Belupo, tako da nam je taj susret jako dobro došao - istaknuo je Kastel.

Zbog tri žuta kartona u momčadi Slaven Belupa sutra neće biti Parackog i Gode,dok Kastel nema problema s "požutjelim" igračima, ali ima s ozljedama pojedinih igrača.

- Stalno imamo problema s ozljedama. Još od utakmice s Dinamom izvan kadra je Urata, zbog ozljeda nema Senića i Glavine,upitan je i Postonjski, ali veliki nam je dobitak povratak Horkaša i Đuraseka, koji su nam jako bitni za ekipu. Nadam se da će podići kvalitetu igre i biti nam svijetla točka i dobar putokaz za pobjedu - rekao je Kastel.

Posljednja utakmica Varaždina i Slaven Belupa odigrana je u Koprivnici gdje je domaćin pobijedio 2:0.

- Iskusna su ekipa, možda i najiskusnija u našoj ligi. U proljetnom dijelu nisu prezentirali rezultate kao u jesen, došli su u probleme i u borbu za ostanak, međutim, ne bavimo se puno njima, moramo biti pravi a u tom slučaju pobjeda neće doći u pitanje - ističe Kastel.

Pobjeda u sutrašnjem nadmetanju je prema tome imperativ za varaždinsku momčad.

- Dolaze nam utakmice sa suparnicima koji su s nama u rangu, svi su u problemima, Lokomotiva, Slaven Belupo, Šibenik, mislim da će se borba voditi do posljednjeg kola. Čekaju nas jako teške utakmice, a moramo biti maksimalni spremni jer samo maksimalno spremni i motivirani igrači mogu igrati i napraviti rezultat - zaključio je Kastel.

Glavni sudac sutrašnje utakmice bit će Dario Bel iz Osijeka, dok će njegovi pomoćnici biti Marjan Tomas, Kruno Šarić i Zdenko Lovrić. VAR sudac bit će Ivan Vučković iz Zagreba, a njegov asistent Igor Krmar.