Zlato i bronca ludbreškim hrvačima u češkom Hodoninu

| 11.4.2016. u 08:06h | Objavljeno u Sport

U češkom gradu Hodoninu u subotu se održao međunarodni turnir za mlađe uzrasne kategorije dječaka u hrvanju grčko-rimskim načinom. Riječ je o izuzetno kvalitetnom turniru, na kojem je sudjelovalo 314 natjecatelja iz preko 30 klubova iz Mađarske, Slovačke,Srbije, Ukrajine, BiH, Hrvatske i Češke.

U ovako jakoj konkurenciji ludbreški su hrvači ostvarili izuzetan uspjeh, osvojivši jednu zlatnu i jednu brončanu medalju. Zlato je osvojio Teo Varga-Črepinko, koji pokazuje da izrasta u odličnog hrvača. Nakon teških uvodnih borbi Teo je u hrvatskom finalu pobijedio predstavnika Zagreba. Rene Dulikravić također napreduje velikim koracima, a malo je nedostajalo da i on dođe do finala jer je u polufinalnoj borbi vodio 8:1, međutim neiskustvo ga je koštalo poraza.

Od ludbreških hrvača još su nastupili Leonardo Vrućina, koji je sa dva poraza i dvije pobjede osvojio 6. mjesto, Patrik Balija, 7. mjesto također omjer 2:2, Igor Vrdoljak 6. mjesto s jednom pobjedom i 2 poraza, dok Petar Habrka ovaj put nije uspio upisati pobjedu.

Treba istaknuti i nastup petogodišnjeg Ivana Bačanija koji se hrabro odupro godinu dana starijim protivnicima te u 4 borbe uspio ostvariti jednu pobjedu, a pokupio je i nepodijeljene simpatije svih prisutnih. S ekipom su bili trener Ignac Horvat i predsjednik kluba Nino Dulikravić, koji je ovaj put imao i ulogu pomoćnog trenera, a u pratnji su bile i mame mladih hrvača Aleksandra Vrućina i Marina Blatarić, koje su ekipi bila velika podrška.