Prvi susreti će se odigrati u rujnu ove godine Foto: HNS

Zlatko Dalić s Vatrenima izvukao Engleze i Španjolce u Skupini 4 Lige nacije

M.N./HNS | 24.1.2018. u 13:11h | Objavljeno u Sport

Od rujna ove godine kreće novo Uefino natjecanje, Liga nacija, koje će zamijeniti prijateljske susrete između reprezentacija Europe i koje će imati i utjecaja na renking i plasman na Europsko prvenstvo 2020. godine. Na današnjem ždrijebu koje se održalo u švicarskom Lausanni, hrvatska reprezentacija sa izbornikom Zlatkom Dalićem dobila je Englesku i Španjolsku u skupini 4. Hrvatska se na ždrijebu našla u Ligi A među najjačim reprezentacijama Europe.

Natjecanje će se igrati po sustavu jedna utakmica kod kuće i jedna u gostima, a pobjednik skupine plasirat će se na završni turnir Lige nacija, gdje će kroz polufinale i finale tražiti put do trofeja. Posljednjeplasirana reprezentacija skupine ispast će u Ligu B.

Natjecanje u Ligi nacija utjecat će i na konačni popis sudionika Europskog prvenstva 2020. godine, s obzirom da će se posljednja četiri mjesta popuniti doigravanjem u kojemu će se natjecati 16 pobjednika skupina Lige nacija (iz svake od četiri skupina u svakoj od četiri liga). Ukoliko je pobjednik skupine Lige nacija već osigurao svoje mjesto na Europskom prvenstvu kroz kvalifikacije, to će mjesto preuzeti sljedeća najbolja reprezentacija iz odgovarajuće lige, piše na stranicama HNS-a