Zlatko Dalić: Ova utakmica je bila pogotovo velika kušnja za mene Foto: Drago Sopta/HNS

Zlatko Dalić: Ova utakmica je bila pogotovo velika kušnja za mene

VV | 22.6.2021. u 23:30h | Objavljeno u Sport

- Ovih 10 dana je bilo veliko iskušenje, a ova utakmica je bila pogotovo velika kušnja za mene, a onda i za sve ostale da ostanemo nakon ovih 10 dana mirni, dostojanstveni, strpljivi i hvala dragom Bogu koji je dao snagu da odigramo jednu ovakvu utakmicu. Sad kada dođu naši navijači, bit će bolje, a gdje god da igramo, bit će ih 20 tisuća i moja velika zahvala ide svima koji su vjerovali u nas i koji su nam davali podršku. Vi ste naša snaga, a mi ćemo biti i dalje vaš ponos. Hrvatska reprezentacija zaslužuje podršku i hvala svima koji nam daju tu podršku - prva je reakcija izbornika Zlatka Dalića nakon pobjede Hrvatske protiv Škotske 3:1 i prolaska u osminu finala Eura.

Ipak, do pobjede nije bilo lako doći jer nakon prvih 45 minuta je bilo izjednačeno, pobjedu su Hrvatskoj svojim golovima dali Ivan Perišić i Luka Modrić u drugom poluvremenu. 

- Rekao sam im da nastave u istom ritmu. Imali smo jedan problem jer smo nakon 1:0 počeli biti malo presigurni u sebe i igrali smo sporije i dopustili smo protivniku da se vrati zbog našoih sitnih pogrešaka i primili smo taj gol, ali nismo posustali. Imali smo tu snagu, tu vjeru. Vjerovali smo da možemo. Igrali smo i dalje mirno i staloženo te koncentrirano. Bilo je pitanje samo kada ćemo mi dati gol. Nije bilo lako igrati protiv jako čvrstog protivnika, protiv publike, protiv njihovih navijača, ali mi smo pokazali svoju kvalitetu i snagu te odigrali pravu utakmicu - objasnio je Dalić.

Bilo je dosta novih igrača u prvoj postavi Hrvatske za ovu utakmicu poput Nikole Vlašića i Josipa Juranovića, dok je Nikola Vlašić sigurno opravdao povjerenje zabivši vodeći gol za Hrvatsku.

- Ja sam uvijek zadovoljan s igračima i ne mogu reći ništa protiv njih. Nije bilo lako, pogotovo Juranoviću koji je upravo debitirao sada na velikom takmičenju na toj poziciji. Imao je malu nesigurnost u par situacija kao i Gvardiol, ali su bili zaista sjajni kao i svi drugi igrači. Cijela ekipa zaslušuje pohvale, bili smo tim, bili smo grupa i ekipa, a to je ono što je najvažnije - istaknuo je Dalić.

U osmini finala ćemo igrati protiv drugoplasirane momčadi skupine E gdje igraju Švedska, Španjolska, Slovačka i Poljska, ali protivnika ćemo doznati tek sutra. Dalić inzistira da nema preferencije protiv kojeg protivnika bi rađe igrao, a kojeg bi rađe izbjegao. 

- Ja jedino priželjkujem hrvatske navijače. To je ono što ja želim, što je očekujem i što ja sanjam. Da budu s nama jer onda smo puno jači - zaključio je Dalić.