Zlatko Dalić odveo Vatrene na četvrto veliko natjecanje Foto: screenshot Nova TV

Zlatko Dalić odveo Vatrene na četvrto veliko natjecanje

| 21.11.2023. u 22:36h | Objavljeno u Sport

Nogometna reprezentacija Hrvatske sudjelovat će se na Europskom prvenstvu, koje će se sljedeće godine igrati u Njemačkoj.

U večerašnjoj, posljednjoj kvalifikacijskoj utakmici skupine D, reprezentacija Hrvatske je na stadionu u Maksimiru u Zagrebu, pred 20 398 gledatelja, pobijedila Armeniju rezultatom 1:0 i na kraju osvojila mjesto drugo mjesto u skupini.

Gol odluke postigao je Ante Budimir, u 43. minuti nadmetanja.

U drugoj večerašnjoj kvalifikacijskoj utakmici Wales je kao domaćin odigrao s Turskom 1:1, čime je prvo mjesto u skupini D zadržala Turska.

Četvrto je ovo veliko natjecanje na kojem će sudjelovati hrvatska nogometna reprezentacija pod vodstvom izbornika Zlatka Dalića, koji je večeras po 80. put vodio Vatrene s klupe i ostvario 44. pobjedu kao izbornik.

Hrvatskoj će nastup u Njemačkoj biti sedmo Europsko prvenstvo, koje je na rasporedu od 14. lipnja do 14. srpnja iduće godine. Do sada je Hrvatska na europskim smotrama dva puta došla do četvrtfinala, 1996. i 2008. godine.

Ždrijeb skupina Europskog prvenstva bit će 2. prosinca u 18 sati u Hamburgu. Momčadi su podijeljene u četiri jakosne skupine i izvlačit će se u šest skupina po četiri reprezentacije.

Na Euru će prva dva iz svake skupine te četiri od šest trećeplasiranih ući u osminu finala.