ŽKK Vindi organizirao Street Ball turnir kod dvorane u Graberju

| 12.9.2017. u 09:35h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Ženski košarkaški klub Vindi je uz pomoć Zajednice sportskih udruga grada Varaždina i ove godine, radi popularizacije košarke i prezentacije svog rada, organizirao turnir ulične košarke (ekipe sa 3 igrača na jedan koš) popularni ,,hakl„

Turnir je odigran na vanjskom igralištu uz dvoranu Graberje.  Sudjelovale su muške i ženske ekipe svih kategorija, a ove godine novost je bilo i sudjelovanje ekipa osoba s invaliditetom koji su nastupili u kolicima i svima pokazali da invaliditet nije zapreka za bavljenje sportom.

U muškoj konkurenciji pobjednik je bila ekipa Tantarača koja je u finalu zasluženo pobijedila Veterane 45 , koji su igrom podsjetili na nekadašnje slavne dane varaždinske i hrvatske košarke.

Posebno raduje i nastup ženskih ekipa gdje je prvo mjesto osvojila ekipa Borke. Zanimljivo je bilo i natjecanje u ,,tricama“ u kojem su pobjedili Vita Huzjak i Jakov Obranić.

Nakon turnira organizirano je druženje za sve ekipe te s pravom možemo reći da je i ove godine to bio praznik košarke. Iz kluba i Županijskog košarkaškog saveza stižu najave sličnih događaja, prvenstveno za mlađe kategorije.

 Djevojke iz Ženskog košarkaškog kluba ,,Vindi„ pod vodstvom trenera Tibora Vukovića intenzivno treniraju u dvorani Graberje i pripremaju se za novu sezonu u međunarodnoj Ženskoj extra ligi u kojoj nastupaju klubovi iz Slovenije, Hrvatske i Austrije. Nakon prošlosezonskog plasmana u ,,Final four„ lige i ove godine očekuju plasman u sam vrh tablice.

U tijeku su i upisi u školu košarke koja se održava utorkom i četvrtkom na 6. osnovnoj školi od 17.00 -18.00 sati pod vodstvom prof. Zlatka Knolmajera ( 091 752 1195 ) pa iz kluba pozivaju sve zainteresirane djevojčice da im se pridruže.