VIDEO FOTO Željko Franić: Utakmica u Beletincu se nije mogla igrati jer je 80 posto terena bilo pod vodom Foto: Martin Novosel

VIDEO FOTO Željko Franić: Utakmica u Beletincu se nije mogla igrati jer je 80 posto terena bilo pod vodom

| 15.5.2023. u 09:19h | Objavljeno u Sport

Povjerenik za natjecanje Elitne i Prve ŽNL Željko Franić reagirao je jutros na jučerašnji istup predsjednika NK Nedeljanec Krunoslava Bistrovića, a vezano na neodigravanje subotnjeg derbi susreta 2. kola Elitne ŽNL između Bednje i Nedeljanca na igralištu Kod mosta u Beletincu.

Podsjetimo susret u Beletincu je od strane povjerenika za natjecanje bio odgođen jer je teren, uslijed kiše, bio pod vodom. Predsjednik NK Nedeljanec Krunoslav Bistrović je mišljenja da se susret mogao odigrati jer je teren u poslijepodnevnim satima bio u boljem stanju nego ujutro te da su suci pred početak utakmice zajedno s kapetanima momčadi trebali izaći na teren i utvrditi da li postoje uvjeti za odigravanje susreta. Ukoliko bi se tada utvrdilo da uvjeti doista ne postoje onda je utakmica zaista trebala biti odgođena.

- Osobno sam bio na terenu NK Bednja u Beletincu u jutarnjim i poslijepodnevnim satima i na licu mjesta sam se uvjerio da se utakmica ne može igrati, s obzirom na to da je 80 posto terena bilo pod vodom, a što je potkrijepljeno video zapisom i fotografijama koje su snimljene na igralištu NK Bednja. Županijski nogometni savez apsolutno donosi odluke sukladno pravilnicima, ali i u svrhu uštede troškova a vezano na troškove organizacije utakmice, a koje se odnose na dolaske službenih osoba i momčadi koje odigravaju susret. Poštujemo mišljenja klubova, međutim ŽNS brine o svojim članicama i nije potrebno stvarati troškove ako se utvrdi, a činjenica je da je utvrđeno, da se utakmica nije mogla igrati. Čudi nas takav stav Izvršnog odbora NK Nedeljanec. a posebno što je predsjednik kluba član Izvršnog odbora ŽNS-a Varaždin - rekao je Franić, napomenuvši da je zbog terena natopljenih vodom ovog vikenda bilo odgođeno ukupno sedam utakmica pod ingerencijom varaždinskog ŽNS-a.

Galerija slika