Završila zimska virtualna liga “Ostanimo AKTIVNI” u organizaciji AK Varaždina

| 8.1.2021. u 11:52h | Objavljeno u Sport

Završila je liga “Ostanimo AKTIVNI” kojeg je organizirao Atletski klub Varaždin tijekom pandemije, a koja se zbog takvih okolnosti i epidemioloških mjera održala virtualno u pet kola. Sudjelovalo je 250 natjecatelja u generalnom plasmanu s preko 7400 istrčanih kilometara. S obzirom da je liga bila i natjecateljskog karaktera, proglašeni su pobjednici.

U kategriji 5 km za žene, najbolja je bila Valentina Vadlja (AK Varaždin), duga je bila Višnja Bunić (AK Sloboda), a treća Ines Balog (AK Varaždin). Na istoj distanci za muške, najbolji je bio Filip Slunjski (AK Varaždin), drugi je bio Igor Visinski (AK Zabok), a treći je bio Tomislav Šalamon (BBK ASI).

Na distanci od 10 km, u ženskoj kategoriji je slavila Mia Furdi (AK Varaždin), druga je bila Višnja Bunić (AK Sloboda), a treća Paula Šimunčić (AK Varaždin), dok je u muškoj kategoriji najbolji bio Simon Malek Kuzmić (AK Varaždin), drugi je bio Kristijan Gašparić (AK Varaždin), a treći Kristijan Cepanec (AK Varaždin).

Na distanci duljine 21 km, kod žena je najbolja bila Petra Levačić (MM Trening), druga je bila Sanja Hrašćanec (SRD 315 Sjeverozapad), dok je treća bila Silvija Težački, a kod muškaraca je najbolji bio  Kruno Tomljanović (AK Virovitica), drugi je bio Tomislav Šalamon (BBK ASI), a treći Zlatko Dombaj (AK Varaždin).

Na maratonskoj distanci od 42,2 km, pobjedio je Mario Čeliković, drugi je bio Nikola Stepan (AK Varaždin), dok je treće mjesto zauzeo Đorđe Šafarić.

Pobjednici će za nagradu dobiti startne pakete utrka u organizaciji AK Varaždina, ili za Utrku za mača grofa Draškovića ili za Brdski maraton Ivanec-Novi Marof. 

Označeno u