Za sutrašnji 28. Joma Varaždinski polumaraton do sada prijavljeno više od 600 natjecatelja iz četiri države

| 17.9.2022. u 12:00h | Objavljeno u Sport

Varaždinska polumaratonska tradicija bit će nastavljena sutra,u nedjelju, 18. rujna ove godine, kada će se održati 28. Joma Varaždinski polumaraton u organizaciji Trkačkog kluba Marathon 95.

Početak utrka je na Kapucinskom trgu, a staza velikim dijelom prolazi kroz najuži centar baroknog grada. Program 28. Varaždinskog polumaratona u nedjelju, 18. rujna, počinje od 8:30 sati podizanjem startnih brojeva.

Start utrka djece je u 9:30 sati, a start polumaratona, utrke građana i juniora te utrke vatrogasaca na 5 kilometara u 10.30 sati.

Prijave su moguće i na dan utrke, a do sada je prijavljeno više od 600 natjecatelja iz Poljske, Slovenije, Mađarske i Hrvatske.

Prošle je godine u glavnoj utrci na 21,1 kilometar i utrkama građana i vatrogasaca na 4,8 kilometara te utrkama djece sudjelovalo 540 trkačica i trkača.

Pobjednici polumaratonske utrke bili su Kristijan Rubinić (AK Jastreb 99) i Tea Faber (AK Dubrovnik),a polumaraton je završilo 258 trkača i trkačica. Na 4,8 kilometara najbrži su bili Marin Bakšić (AK Gina) i Doroteja Santi (AK Slatina), a u utrci vatrogasaca Dinko Solić (DVD Varaždin) i Ana Goričanec (VSU Žiškovec).

Glavni pokrovitelj utrke je Grad Varaždin, a uključeni su i Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina i PU varaždinska.