Za OI u Parizu moram biti među šest najboljih u Šangaju ili Budimpešti Foto: Martin Novosel

Za OI u Parizu moram biti među šest najboljih u Šangaju ili Budimpešti

vv | 2.1.2024. u 15:00h | Objavljeno u Sport

Varaždinski biciklist u BMX-u slobodnim stilom, Marin Ranteš na nedavnoj je sjednici Hrvatskog biciklističkog saveza još jednom, kao i godinu ranije, proglašen najboljim biciklistom Hrvatske u 2023. godini. Sasvim zasluženo, iako su ga još jednom, prošle sezone, ozljede spriječile u ostvarivanju još boljih rezultata. Peta mjesta na Europskom prvenstvu u Krzeszowiceu te Svjetskom prvenstvu u Glasgowu jako su dobri rezultati, dok je nastupima na Svjetskim kupovima bio vidno razočaran.

- Krenulo je super početkom prošle godine. Osvojio sam prvo mjesto na natjecanju Urban World Series u Almeriji, a onda sam pao na glavu tijekom treninga Svjetskog kupa u Montpellieru. Godina je još super prošla kako je moglo biti i s obzirom na to kako je izgledalo kada sam pao na glavu. Glavni cilj bio mi je da sakupim bodove na natjecanjima koji se boduju za nastup na Olimpijskim igrama 2024. godine u Parizu, što sam i učinio osvajanjem petog mjesta na Svjetskom i Europskom prvenstvu - istaknuo je Ranteš.

Olimpijske igre

Ranteš je imao dobar rezultat na Pannonian Challengeu gdje je osvojio prvo mjesto, a isto tako prvo je mjesto zauzeo na Urban World Series natjecanju u Almeriji, dok je u Barceloni bio treći, a ovogodišnje izdanje Svjetskog kupa u BMX-u park slobodnim stilom završio je na 11. mjestu u ukupnom poretku.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...